•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

'Na četu', roman Olivera Veljkovića

Oliver Veljković je pisac, prevodilac i filmski kritičar, a bio je tv voditelj i glumac. Piše već punih 30 godina, do sada je napisao šest romana, a “Na četu” je, za sada, jedini objavljeni. Roman je napisao jer je “nekom obećao da će to uraditi”, a promocija je zakazana za petak 27. novembra od 15 sati na štandu NKC-a. “Na četu” nema nikakve veze sa “četovanjem na internetu”, rekao je pisac Niškim Vestima.

Roman „Na četu“ napisao je pre tri godine. Igrom slučaja objavljen je tek ove, kada Veljković obeležava 30 godina bavljenja pisanom rečju.

„ Roman sam napisao jer sam nekome dao obećanje, drago mi je da sam to obećanje i ispunio. Zove se „Na četu“, ali bi tačniji izgovor bio „načetu“, jer neme veze sa četom i internetom. Neću da prepričavam, samo da kažem da je u pitanju životna priča jedne Vere.Takvih žena više nema, ona je iz nekog prošlog vremena 60- tih godina prošlog veka. Balzak je u jednoj knjizi rekao „šta će mi život“, a njegov lik mu je odgovorio „da patiš“. Vera bi na to isto pitanje odgovorila „da improvizujem“.

Glavna junakinja,Vera, je osoba koja je celog života tražila sebe u nadi da će naći neku drugu ženu koja živi boljim i značajnijim životom. U osnovi je drama sa dosta humora, a pisac kaže:

„Svi koji su do sada pročitali roman, rekli su mi da su se dosta smejali. Nije smeh najvažniji, ali jeste bitan. „

oliver

Inače, Oliver Veljković je završio studije engleskog jezika u Londonu, objavljivao je kratke priče u mnogim časopisima, između ostalog i u niškoj „Gradini“. Objavio je i dramu „Aljošin san“ na koju je veoma ponosan. 1999. godine, njegova priča našla se među prvih deset na konkursu za najbolju „Zemunsku priču“. O nagradama je tada odlučivao David Albahari, a bilo je 99 pisaca iz cele Srbije. Jedan je od osnivača filmskog sajta „Prolog“ za koji i danas piše, a o svojim neobjavljenim romanima kaže:

„Prethodni romani su potpuno drugačiji, ja sam pisac apsurda. Zanimaju me apsurdi i nadrealne situacije, rekao bih da volim takozvanu „staru rusku školu“.

Promocija romana „Na četu“, koji je objavio NKC u ediciji „Tragač“, je u petak, 27. novembra „od 15 sati, pa na dalje“, najavljuje Oliver Veljković čitaocima Niških Vesti.

Website:niskevesti.rs
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....