•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

'Stela maris' je najbolji film 8. Kustendorfa

Zlatno jaje za najbolji film na ovogodišnjem Kustendorfu pripalo je francuskom filmu “Stela maris”mladog reditelja Ðakoma Abrucezea, a nagrada mu je uručena 26. januara na zatvaranju festivala. Dodeljujući priznanje član žirija, producent Aleks Garsija, rekao je da je film mladog reditelja pravo iznenađenje, ali i napomenuo da su svi učesnici u zvaničnoj konkurenciji festivala pobednici.

“Svako od vas može biti ponosan i srećan zbog onog što radi i svako od vas je pobednik”, rekao je Garsija.

Mladi Abruceze je kazao da je nagradu očekivao, te upitao može li sada da dobije srpski pasoš.Srebrno jaje pripalo je srpskom filmu “Torba” Marka Sopića, dok je bronzano jaje dobio film“Kitova dolina”, islandskog reditelja Gudmundura Arnara Gudmundsona.

Specijalnu nagradu dobio je egipatski film “Poslednja inauguracija javnog toaleta na 375. kilometru” reditelja Omara el Zohairija, za koji je francuska producentkinja Klodi Osar rekla da pokazuje kako jedan mali detalj može izazvati pravu dramu.

Pored Klodi Osar i Aleksa Garsije, članica ovogodišnjeg žirija bila je direktorka Britanskog filmskog instituta Amanda Nevil.

Nagradu “Vilko Filač” za najbolju kameru dobila je Ana Marija Viznea za film “Ringišpil”, a o toj nagradi odlučio je žiri u kojem su bili Goran Volarević i Ištvan Borbaš.

Website:b92.net
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....