•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Some Like It Hot (1959)

“Some Like It Hot” je komedija Billy-ja Wilder-a iz 1959. sa Marilyn Monroe, Tony-jem Curtis-om i Jack-om Lemmon-om u glavnim ulogama. U ostalim ulogama se pojavljuju George Raft, Joe E. Brown, Pat O'Brien i Nehemiaf Persoff. Scenario za film su adaptirali Wilder i A.L. Diamond iz priče Robera Thoerena i Michaela Logana. Logan je već napisao priču (ali bez gangstera) za nemački film “Fanfaren der Liebe” (koji je 1951. režirao Kurt Hoffman), pa neki smatraju da je Wilder-ov film njegov rimejk.

Radnja filma govori o dva muzičara, Joe i Jerry (Curtis i Lemmon) koji beže pred gangsterima iz Chicaga nakon što su svedočili masakru na Dan zaljubljenih 1929. Spats Columbo (Raft), gangsterski boss, naređuje likvidaciju Jerry-ja i Joe-a. Njih dvojica u gužvi uspevaju da pobegnu iz grada, ali jedini posao koji se nudi izvan grada je onaj u ženskoj muzičkoj grupi. Dvojac se prerušava u žene te se nazivaju Josephine i Geraldine (koja se kasnije zove u Daphne). Pridružuju se bendu i vozom odlaze na Floridu. I Joe i Jerry zaljubljuju se u “Sugar Kane” Kowalczyk (Monroe), poljsko- američku pevačicu iz benda koja svira okulele. Počinje borba za njenu naklonost, dok se u isto vreme moraju pretvarati da su žene.

Na Floridi, Joe počinje da se udvara Sugar prerušivši se u milionera (tvrdeći kako je on “Junior”, bogataš , pa imitira glas Caryja Granta), dok pravi milioner, Osgood Fielding III (Brown), počinje da se udvara Jerry-ju, prerušenom kao Daphne. Jedne noći Osgood upita Jerry-ja/Daphne da isplove na njegovoj jahti. Joe nagovara Jerry-ja/Daphne da zadrži Osgooda na obali dok on isplovi u njegovoj jahti sa Sugar. Te noći Osgood zaprosi Daphne, a on(a), uzbuđen(a), pristaje. Mafija konačno pronalazi Joe-a i Jerry-ja, kad su došli u hotel u kojem se održava konferencija “Prijatelja italijanske opere”. Nakon nekoliko humorističnih jurnjava (i još jednog svedočenja mafijaškom ubistvu), Jerry, Joe, Sugar i Osgood beže na milionerovoj jahti. Na putu, Sugar kaže Joe-u da ga voli, a ne Junior-a. Jerry kaže Osgood-u kako se ne može udati za njega iz različitih razloga, ali Osgood još ne shvata. Konačno, Jerry/Daphne skida periku i uzvikne “Ja sam muškarac!”. Na to Osgood izgovara besmrtnu rečenicu: “Niko nije savršen.”

Kultni film koji svakako morate pogledati.

MN
Žanr:komedija
Godina:1959
Reziser:Billy Wilder
Scenario:Billy Wilder
Uloge:Marilyn Monroe, Tony Curtis, Jack Lemmon
Award:Oskar
Studio:Ashton Productions
Zemlja:United States
Jezik:engleski
Trajanje:120 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...