•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Nerešene misterije Hollywooda

Postoje brojni razlozi zbog kojih su smrti nekih velikana filmskog platna do dana današnjeg ostali prekriveni velom tajne. Da li su te smrti bile zbog slave, raskalašnog života, politike ili iz osvete, one i dan danas bude zbatiželju javnosti.

Iznenadna smrt Marilyn Monroe u njenom domu u Los Angelesu 5. augusta 1962. proglašena je samoubistvom nakon uzimanja velike količine tableta za spavanje. Međutim, uvek su postojale određene spekulacije o okolnostima njene smrti, a najviše se govorilo o činjenici da su mnogi predmeti uklonjeni iz njenog doma nakon nesretnog slučaja. Bilo je glasina da je Monroe bila u vezi sa Robertom Kennedyjem, Johnom F. Kennedyjem ili obojicom, pa je među najpopularnijim teorijama svakako ona da su predsednik i njegov brat, kako bi izbegli skandal, zataškali određene informacije o ubistvu. Drugi smatraju da je zvezda filma “Neki to vole vruće” slučajno uzela preveliku dozu droge, a ne tableta za spavanje.

Lana Turner, glumica koja je svetsku slavu stekla ulogama u filmovima poput “Poštar uvek zvoni dvaput”, bila je jedna od glavnih zavodnica u Hollywoodu četrdesetih godina prošlog veka. 4. aprila 1958. njena 14-godišnja ćerka navodno je kuhinjskim nožem ubila majčinog ljubavnika Johnnyja Stompanata. Slučaj je propraćen pravom medijskom hajkom. Stompanato je bio uterivač dugova i po tadašnjem pričanju često je zlostavljao Turnerovu. Lanina ćerka je osuđena za opravdano ubistvo jer je, po odluci suda, izbola Stompanata kako bi zaštitila svoju majku. Međutim, do dana današnjeg ostaju glasine da je Lana Turner zapravo ubila svog ljubavnika i podmetnula svoju maloletnu ćerku da preuzme krivicu.


George Rivas, glumac koji je tumačio lik Supermena u televizijskoj seriji tokom 1950-ih godina, upao je u teške finansijske probleme nakon završetka snimanja, ali je po svaku cenu želeo nastaviti raskošan holivudski život, pa je počeo upadati u dugove. Jedne letne noći 1959. pucao je pištoljem u glavu dok su prijatelji i njegova devojka uživali u istoj kući na zabavi. Policijska istraga je zaključila da je samoubica bio depresivan jer nije mogao naći posao, ali je njegova majka tvrdila da se on nikada ne bi ubio.


Legenda borilačkih veština je svojim filmovima dostigla kultni status. 32-godišnji Bruce Lee 20. juna 1973, samo par dana pre premijere filma “U zmajevom gnijezdu”, sastao se sa producentom kako bi pričali o novom projektu. Njih dvojica su se odvezli do njegove prijateljice, glumice Betty Ting Pej, a tamo se Lee požalio na glavobolju. Pej mu je navodno dala lek za glavobolju, nakon čega je Lee odlučio prileći, međutim nikada se više nije probudio. Jedina supstanca pronađena u njegovom telu je bio upravo taj lek, a kasnije je odbačena mogućnost da je glumac imao neželjenu reakciju na isti. Veliki broj teorija tvrdi da je ubijen, a iznenadna smrt ovog sportiste i dalje intrigira ljude.


Bob Crane, američki televizijski glumac, voleo je sa prijateljem Johnom Carpenterom kamerom snimati svoje seksualne avanture sa raznim ženama. Nakon što je 29. juna 1978. godine pronađen ubijen tupim predmetom za koji se sumnjalo da je tronožac za kameru, policija je odmah pomislila na Carpentera. I pored činjenice da je u njegovom automobilu pronađena krv iste krvne grupe kao i Craneova (tada nije postojala DNK analiza), policija nije imala dovoljno dokaza da uhapsi kamermana.


Glumac Jack Nance umro je sam u svom stanu u Kaliforniji 30. decembra 1996. pod bizarnim okolnostima. Nance je prijateljima dan ranije rekao da je tokom tuče sa dvojicom muškaraca u prodavnici krofni pao na zemlju i dobio udarac u glavu. Patolog je zaključio da je glumac preminuo od hematoma, ali kako je Nance bio pijan u trenutku smrti, pojavile su se teorije da je sam sebe nesvesno povredio.


Natalie Wood je 29. novembra 1981. krenula na izlet jahtom sa suprugom i kolegom. Nakon burne noći i alkohola, Wagner i Walken su se posvađali, a ona je otišla spavati. Po Wagnerovoj priči, kada je otišao svojoj ženi poželeti laku noć, nje nije bilo. Nekoliko sati kasnije pronađena je kako mrtva pluta u vodi. Iako je smrt okarakterizovana kao nesrećno utapanje, 2011. godine je slučaj ponovno otvoren nakon navoda kapetana sa broda da je svađa između Wagnera i Wokena uzrok njene smrti, a modrice na njenom telu samo su produžile istragu.


Thomas Ince, zvezda nemih filmova, preminuo je 19. novembra 1924. u 42. godini na jahti novinskog mogula Williama Randolpha Hearsta. Iako podaci kažu da je uzrok smrti bio problem sa srcem, glasine govore da ga je upucao njegov domaćin tokom svađe oko Hearstove ljubavnice.

Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...