•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Miami Vice (2006)

Kad policajci Miamija James Sonny Crockett (Colin Farrell) i Ricardo Tubbs (Jamie Foxx) otkriju da je informacija koja je procurila iz vrha policije uzrok smrti člana porodice jednog od doušnika, zaklinju se da će otkriti ko je odgovoran. I dok se ovaj par infiltrira duboko u visokosofisticiran i moćan lanac šverca droge, da li su zaglibili previše?

Zamislite da je Michael Mann režirao Scarface... Njegov novi pogled na Miami Vice nije baš tako zlokoban, krvav, niti preteći, ali nije ni oslikan pastelnim bojama TV serije iz 80-ih. Njegova reimaginacija pre obiluje bleštavim munjama, potmulom grmljavinom i jasnim rđavim predznacima; sveukupni mračniji pogled na policajce Crocketta i Tubbsa koji jure narko-dilere, dok i sami srljaju u smrtonosan svet šverca droge koji je obojen nijansama sive, a gde ih vrebaju i zakon i bezakonje. Neposrednost uglavnom proističe iz istrajnosti na vizualnom. Iako se čini da je Miami Vice svetliji i topliji, Mann je stilski samo prebacio noir doživljaj sumraka LA iz filma Collateral u Kolumbiju, Havanu i na Haiti i, naravno, u Miami.

Uprkos svim poboljšanjima i restilizaciji, Miami Vice iz 2006. godine ostaje u skladu sa serijom koja je Mannu donela uspeh i ubedila milione ljudi da se švrćkaju u espadrilama, majicama i jaknama boje peperminta. Farrell i Foxx su možda likovima dali novi izgled lica, ali i dalje igraju obožavane stare junake koji jure podzemljem i suočavaju se sa moćnim i bogatim golijatima zapadne obale. Mann je oštroumno preuzeo formu serije - gde je vizualni doživljaj (pre nego likovi i radnja) bio u prvom planu - i preusmerio je negde ka sredini. Ali je takođe sveo dijaloge na ogoljenu osnovnu meru, odbijajući da da i ekspoziciju u filmu. Umesto toga pružio nam je ubrzani kurs upoznavanja sa svetom naših protagonista... A mi imamo osećaj da smo se u njega doboko zaglibili, a ne da smo posmatrači, i sve to zahvaljujući blagodetima novih tehnologija i razvoju kamere.

Takođe je scenama sa Farrellom i Foxxom, kad se druže sa svojom ekipom ili kada "ukrštaju koplja" sa FBI agentom (Ciaran Hinds), dat stilski uraden polet. Foxx je hladnokrvniji, više usredsređen policajac u odnosu na Farrellov lik koji je kao gejzir: čovek koji je posvećen poslu, ali je isto tako spreman da malo ispremešta granice legalnog i ilegalnog. I dok Foxx voli da pojednostavljuje stvari, Farrell prenaglašava alfa-mužjaka hvalisavca (sa bizarnim tikovima i smešnim akcentom). Šteta što nije uspeo da održi sveukupan nastup na opuštenom nivou koji je pokazao u scenama s prvom damom kokaina koju tumači Cong Li - suptilna, ali ipak osetna privlačnost koja iz Crocketta izvlači osećanja.

Za seriju u kojoj se Phil Collins pojavljuje kao voditelj kviza, novi film Miami Vice je, sveukupno posmatrano, zrelije ostvarenje i mišićaviji spektakl. Ali, iako se Mann odupire potrebi da nadgraduje slojeve na popularnu seriju iz 80-ih, dramatika je često slaba i providna; kao da je pravi razlog za njeno postojanje Mannova opsesija plavom bojom, plavom vodom i noćnim prizorima grada. Nije baš da je napravio rusvaj. Ali je ipak napravio zapaljivu mešavinu sjaja i drskosti.

Žanr:akcija, krimi, drama
Godina:2006
Reziser:Michael Mann
Producent:Pieter Jan Brugge, Michael Mann
Scenario:Michael Mann, Anthony Yerkovich
Uloge:Colin Farrell, Jamie Foxx, Li Gong
Uzrast:R
Award:1 nagrada i 4 nominacija
Studio:Universal Pictures
Zemlja:United States
Website:movies.uip.de/miamivice/main.html
Jezik:Engleski
Trajanje:134 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...