•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Lake House (2006)

Smotana doktorka iz Chicaga, Kate Forster (Sandra Bullock), koja živi u predivnoj kućici pored jezera, započinje romansu sa isto tako smotanim arhitektom Aleom Wylerom (Keanu Reeves), koji je tu živeo. Problem je u tome što njena pisma nose poštanski žig iz 2006. godine, a njegova iz 2004.

Ako spadate u grupu čudnjikavih osoba čiji je život bio stavljen na pauzu u nadi da ćete još jednom imati priliku da gledate Keanua Reevesa i Sandru Bullock zajedno na velikom ekranu kako bi podgrejali žar romantične komedije koji su generisali u filmu Brzina, ovo je pravi film za izbegavanje i treba ga tretirati kao što biste tretirali smrtonosni virus sa nekog potkontinenta. To je užasno dosadna i iscrpljujuća besmislena romansa koja vas šeta i prebacuje kroz vreme, podnošljiva jedino onima koji su razvili visok nivo tolerancije prema ušećerenim filmovima za tinejdžerke. Takođe je da ste pomalo mačo nastrojeni, ali u ipak dovoljnoj meri da podnesete Reevesa kako se pretvara kako je arhitekta koji traži srodnu dušu, ali još pati od edipovskog konflikta sa ocem (Christopher Plummer, koji je u celoj priči najbolji od njih troje).

Zasnovan na južnokoreanskom filmu iz 2000. godine Il Mare - čiji je režiser barem imao dovoljno razuma da ga ubaci u SF okruženje - The Lake House je film o dvoje beznadežnih zaljubljenin luzera (Reeves i Bullock) koji započinju dosadnu ali strasnu korespondenciju kada se ona preseli u preveliku kuću u kojoj je nekada bio nastanjen Reeves (uglavnom tako nekako).

U svakom slučaju, njih dvoje kao da su stvoreni jedno za drugo (njihova pisma na neki volšeban način dospevaju u staromodno poštansko sanduče kolibe pomenute u naslovu filma), ali to što pisma putuju kroz vreme predstavlja najveću prepreku. Da se malo vratimo u rikverc: ovaj koncept da žive u različitim vremenima onemogućava da par ikada bude zajedno. I tako se režiser kroz ceo film vremenski dovija dok ne natrči na zaključak od koga vam dođe da se ispovraćate. Ovome ne pomažu ni pseudofilozofske kontemplacije o sudbinama ljudi koji žive u kućama od stakla i o onim simpatičnim ljudima koji igraju šah i klimaju glavom sa razumevanjem kada im sagovornik strese teret svojih životnih muka na leđa.
Da, toliko je loš.

Žanr:drama, fantazija, romansa
Godina:2006
Reziser:Alejandro Agresti
Producent:Doug Davison, Roy Lee
Scenario:David Auburn, Eun-Jeong Kim
Uloge:Keanu Reeves, Sandra Bullock, Christopher Plummer
Uzrast:PG
Award:dve nagrade i 1 nominacije
Studio:Warner Bros.
Zemlja:United States
Website:thelakehousemovie.warnerbros.com
Jezik:Engleski
Trajanje:99 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...