•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Premijere na Filmskim susretima u Nišu

Među 11 domaćih filmskih ostvarenja, koja će u zvaničnom takmičarskom programu biti prikazana na ovogodišnjim, 48. Filmskim susretima u Nišu od 26. do 31. avgusta, film Gorana Paskaljevića "Kad svane dan", sa protogonistima Mustafom Nadarevićem, Predragom Ejdusom, Metom Jovanovskim, Zafirom Hadžimanovim, Mirom Banjac, Nebojšom Glogovcem... od svih domaćih letnjih filmskih festivala, biće jedino prikazan u gradu na Nišavi, jer je publika do sada mogla da ga vidi samo u bioskopima.

Posle premijera na svetskim i drugim domaćim festivalima, Nišlije će imati priliku da i sami premijerno vide i filmove Miloša Pušića "Odumiranje", zatim "Mamaroš" Momčila Mrdakovića, kao i "Državu" Jelene Marković.

U konkurenciji za nagrade, nadmetaće se još i filmovi "Ljubav dolazi kasnije" Hadži Aleksandra Đurovića (Goran Jevtić, Andrej Šepetkovski, Milica Stefanović...), "Artiljero" Srđana Anđelića (Jovan Kolarić, Ana Konjović, Nebojša Glogovac, Petar Božović...), "Krugovi" Srdana Golubovića (Aleksandar Berček, Nebojša Glogovac, Nikola Rakočević, Vuk Kostić...).

Bojan Vuk Kosovčević predstaviće se filmom "Vir" (Nebojša Đorđević, Srđan Pantelić, Nenad Okanović, Dragan Nikolić...), zatim Goran Marković sa filmom "Falsifikator" (Tihomir Stanić, Branka Katić, Svetozar Cvetković, Sergej Trifunović...). Tu su još i filmska ostvarenja Koste Đorđevića "(S)Kidanje" (Nikola Rakočević, Marko Janketić Dragana Dabović, Nebojša Glogovac...) i Jelene Bajić Jočić "Led" (Momčilo Otašević, Velimir Bata Živojinović, Nela Mihajlović, Olga Odanović...).

Osim filma "Država", koji će se prikazati u bioskopu "Kupina", sve ostale publika će imati priliku da vidi na Letnjoj pozornici u Tvrđavi.

- Ovogodišnja filmska ponuda je vrlo solidna, sa odličnim glumačkim kreacijama i dosta glumaca iz regiona i verujem da će poblika uživati - kaže selektor festivala Dejan Dabić, i dodaje, da se, na primer, Emir Hadži Hafisbegović pojavljuje u čak četiri filma.

Prema rečima Bojane Simović, direktorke Niškog kulturnog centra, koji je organizator, i direktorke festivala, ovogodišnji budžet je veoma skroman i iznosi 14,5 miliona dinara, od čega je grad dao 14 miliona, a Ministarstvo kulture samo 500.000 dinara.

- Dobro smo se pripremili, i što se nas tiče, festival može već sutra da počne. Jedna od novina je i to što će prvi put od osnivanja manifestacije biti digitalna projekcija filmova, što garantuje i odličnu sliku i odličan zvuk - dodaje direktorka Simović.

Izvor: City of Nis

Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu