•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Robots (2005)

Pred nama je još jedan crtani film u kome glasove pozajmljuju poznati glumci, što je moda koja ne prolazi. Shrek 2 je prošao odlično, Shark Tale nešto manje dobro, ali tržište je uvek "gladno" crtaća.

Da li ste spremni za crtać i glas Robina Williamsa? Poslednji put kada je Robin Williams igrao robota (film Bicentennial Man, 1999) stvari su pošle naopako. Robots je Williamsov povratak na teritoriju animirnih filmova, prvi put posle Aladdina (1992). Režiser Chris Wedge (Ice Age) misli da je Williams pravi sastojak za uspeh njegovog filma: "Stavite scenario ispred njega, zatvorite vrata i nadate se. Posle par minuta čujete smeh i znate da je Robin nešto smislio. Mislim da smo uspeli da pogodimo prave dijaloge, jer je humor esencijalno bitan za naš film." Režiser šaljivo dodaje da je Robots mešavina filmova Čarobnjak iz Oza i Gospodin Smith ide u Washington.

Priča govori o Rodneyju Copperbottomu, (Ewan McGregor), mladom androidu koji odlazi u Robot City da bi se proslavio. Halle Berry je Cappy, seksi upravnica, koja mu zapada za oko, dok je Williams u ulozi Fendera, hodajućeg otpada, koji postaje Rodnyjev vodič i savetnik.

Zanimljivo je da su glasne žice Ewana McGregora prilično tražene. Pored filma Robots, svoj glas pozajmljuje u britanskoj animaciji Valiant. McGregor je glasovno "oživeo" goluba pismonošu u priči o Drugom svetskom ratu.

Što se Berryjeve tiče, Robots je njeno prvo veće iskustvo sa svetom animiranog filma i glumica tvrdi da se odlično zabavljala.

Publiku stalno zanimaju filmovi o robotima, a kritike vezane za ovaj film su prilično dobre. Nešto "konzervativniji" pristup dijalozima je uslovio da film na trenutke bude suviše statičan, što ni Robin Williams nije mogao da "popravi".

Žanr:animacija, avantura, komedija
Godina:2005
Reziser:Carlos Saldanha, Chris Wedge
Scenario:Ron Mita, Jim McClain
Uloge:Ewan McGregor, Halle Berry, Mel Brooks
Uzrast:PG
Award:dve nagrade i 14 nominacija
Box office:128.2M USD
Studio:Twentieth Century Fox Animation, Blue Sky Studios
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:91 minut
Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...