•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

A Little Trip to Heaven (2005)

Mračna priča koje je snimljena na Islandu, predstavlja zanimljiv triler o bračnom paru (Julia Stiles, Jeremy Renner) koji se bori sa istražiteljem osiguravajućeg društva (Forest Whitaker) oko polise osiguranja preminulog brata glavne junakinje.

Film ima veoma mnogo elemenata napetog trilera, naročito je ubedljiv Forest Whitaker koji se uporno igra mačke i miša sa bračnim parom, ali priča ubrzo prelazi u svima dobro poznate formule, iako noir elementi uspevaju da održe jezivu atmosferu sve do kraja priče.

Najzanimljiviji deo filma predstavlja nekakva lakoća sa kojom veliki profesionalci Forest Whitaker i Peter Coyote uspevaju da se izbore sa materijalom koji su već više puta imali prilike da igraju u prošlosti. Šteta je jedino što su ova dva velika glumca često prinuđena da igraju u manjim filmovima.

Najveća slabost ovog ostvarenja je neujednačen ritam, koji samo na trenutke uspeva da ublaži inače sjajno osmišljenu i napisanu priču. Jednostavno rečeno, postoji nešto zlokobno i jezivo u atmosferi ovog ostvarenja.

Odluka režisera da filmu pruži dramaturšku težinu kroz vrlo složen odnos likova, uspeva da Kratko putovanje u raj izdvoji iz mora sličnih filmova. Različiti uticaji su svakako obojili ovo ostvarenje crtom originalnosti, a izvanredna glumačka ekipa uspela je da čitav projekat učini vrednim. Šteta je što film ipak nije dobio zasluženu pažnju, jer osim činjenice da je zapažen na filmskom festivalu u Torontu, režiser Baltasar Kormakur ne može se pohvaliti nekim većim uspehom.

Veoma zanimljiva interpretacija trilera koja je obeležena različitim žanrovskim uticajima i sjajnom glumom i čini jedan od interesantnijih nezavisnih filmova.


Žanr:drama, triler
Godina:2005
Reziser:Baltasar Kormákur
Producent:Baltasar Kormákur, Sigurjon Sighvatsson
Scenario:Edward Martin Weinman, Baltasar Kormákur
Uloge:María Fernández Ache, Kharl Anton Leigh, Peter Coyote
Uzrast:R
Award:4 nagrade i dve nominacije
Studio: Blueeyes Productions, Pink Productions, Palomar Pictures (II)
Zemlja:Iceland
Jezik:Engleski
Trajanje:98 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu