•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Fortune Cookie (1966)

The Fortune Cookie je film iz 1966. godine koji je osvojio oskara i još 2 druge nagrade. Režiju i scenario podpisuje Billy Wilder.

Hari Finki je nespretni televizijski kamerman koji se slučajno povređuje tokom snimanja fudbalske utakmice. Na svu sreću, Finkijeva povreda je sasvim laka, pa će se on brzo oporaviti.

Ali finkijev šurak, Vili Gingrič, advokat sumnjive reputacije, vidi u ovom događaju priliku da zaradi na njegovoj povredi. On ubeđuje Finkija da preuveliča povredu i dođe do velike naknade od osiguranja. Finkijeva bivša žena, Sendi, podjednako pohlepna kao i njen brat, takođe se upliće u ovu prevaru.

Neko vreme, plan funkcioniše kako treba, ali Finki, koji je nerado pristao da ostane u krevetu i nepotrebno umotan u zavoje, nije srećan svojom ulogom u ovoj nečasnoj prevari. Njegovo nezadovoljstvo se naknadno uvećava kada shvata da je Luter Džekson, igrač koji ga je povredio, takođe oštećen zbog pohlepe Gingričevih.

Gospodin Perki, sumnjičavi islednik osiguravajućeg društva otkriva prevaru, pa se film završava srećno za sve, osim za nezadovoljne članove klana Gingrič.

Žanr:komedija, romansa
Godina:1966
Reziser:Billy Wilder
Scenario: Billy Wilder, I.A.L. Diamond
Uloge:Jack Lemmon, Walter Matthau, Ron Rich
Award:2 osvojene
Studio: Mirisch Corporation
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:125 minuta
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...