•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Truman Show (1998)

"Iako je svet u kome živi na neki način falsifikovan, u samom Trumanu ne postoji ništa lažno... Možda to nije dobro kao dela izvesnog Shakespearea, ali je veoma istinito. To je život."

Da, to je i priča o Velikom Bratu i to u vreme sve veće popularnosti rijaliti-šou emisija. Gledati tuđi život, iz časa u čas, po mogućnosti'neprestano, jeste razbibriga naše civilizacije, koja preti da postane smisao života. Uostalom, glavni junak filma Trumanov svet, Truman Burbank (Jim Carrey), pomalo podseća na sve nas. On je čovek koji se dosađuje na poslu, žena ga zamara i živi uobičajenim palanačkim životom. U tome i jeste subverzivnost režisera Petera Weira, koji je novu civilizaciju uporedio sa klasičnom malograđanskom idilom oličenom u životu tipične američke palanke koja nam se nudi kao najveće dostignuće u istorije civilizacije.

Ko bi rekao da je matori Weir takav panker. Čitavu stVar je zaokružio Ed Harris sjajnom ulogom tipičnog modernog čoveka ili bar čoveka koji tehnologiju koristi da bi lažima izgradio ono što je nemoguce.

Sjajni scenario je napisao Andrew Niccol, čovek koji je opsednut uticajem televizije i medija na formiranje naše svesti. Weirov film je jedan od najboljih filmova 90-ih, kao studija društva, stoji rame uz rame sa Mendesovom Američkom lepotom. Ostvarenje koje uznemirava i tera na razmišljanje.

Čovek ranije poznat kao ludak koji se beči, Jim Carrey, ovim filmom postavio je nove standarde u svojoj karijeri. Uloga Trumana je možda i bolja od uloge Andyja Kaufmana u filmu Man On The Moon.

Žanr:drama, sf
Godina:1998
Reziser:Peter Weir
Producent:Edward S. Feldman
Scenario:Andrew Niccol, Andrew Niccol, Scott Rudin, Adam Schroeder
Uloge:Jim Carrey, Ed Harris, Laura Linney
Uzrast:PG
Award:Nominovan za 3 Oscara, 31 nagrada i 37 nominacija
Studio:Paramount Pictures
Zemlja:United States
Website:www.facebook.com/TheTrumanShowMovie
Jezik:Engleski
Trajanje:103 minuta
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...