•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Hard Boiled (Lat sau san taam) (1992)

John Woo možda ima i boljih filmova od filma Žestoki policajac, ali u pitanju je njegovo ostvarenje koje sadrži jednu od "najačih" pucnjava u istoriji kinematografije.

Woo je u svom hongkoškom periodu "diplomirao" na snimanju pucnjava i obračuna. Rezultat tog truda, pravi "diplomski rad" je scena koja traje 45 minuta i ima ogroman body count (broj žrtava) - ravno 230 i naravno najveći broj ispaljenih metaka (samo Bog zna koliko).

Zanimljivo je i mesto obračuna, porodilište. To što nijedna beba nije povredena je dobar smisao za humor žestokog režisera. Pomenuta scena, koja je i glavna stvar u filmu snimljena je iz "cuga". Sve je moralo da se snimi odjednom jer je film kasnio. Woo čak i kad žuri, ne pravi greške, sve je ispalo fenomenalno.

Za mlađu publiku, koja je "otkinula" na Tarantina, ili na filmove kao što su Operacija Grejslend ili The Way of the Gun, biće zanimljivo da pogledaju ko je "izmislio" žestinu koja karakteriše moderne akcione hitove.

Žanr:akcija, krimi, drama
Godina:1992
Reziser:John Woo
Producent:Terence Chang, Linda Kuk
Scenario:John Woo, Barry Wong
Uloge:Yun-Fat Chow, Tony Leung Chiu Wai, Teresa Mo
Uzrast:R
Award:dve nagrade i 3 nominacije
Studio:Golden Princess Film Production Limited, Milestone Pictures
Zemlja:Hong Kong
Jezik:Kantoneze, engleski
Trajanje:128 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....