•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Nedelja nemačkog filma u Kupina bioskopu

Nedelja nemačkog filma počinje u četvrtak 24. oktobra i trajaće do 29. oktobra. U toku toku ovih 6 dana u Kupina bioskopu biće prikazano 11 filmova. Cena ulaznice za projekciju je 150 dinara. Organizatori festivala su Gete institut, Niški kulturni centar, Studentski kulturni centar i Kupina bioskop.

Program

Četvrtak, 24.10.

17.00 DVA ŽIVOTA – Katrini preti opasnost da se slomi pod teretom svoje pogrešne prošlosti i sve izgubi.

19.00 BARBARA - Ovo ostvarenje Kristijana Pecolda koje je na Berlinalu 2012. nagrađeno nagradom za režiju je tih, miran i bezuslovno precizan film o životu u NDR-u – daleko od ideoloških diskursa.

Petak, 25.10.

17.00 MILOST – Tajna koju supružnici moraju da dele ih zbija čvršće i primorava da se suoče sa problemima kako bi na kraju našli razrešenje i oprost.

19.30 OH BOY – Niko prekida studije prava nakon 2. godine. Njegov dobrostojeći otac ga još neko vreme nakon toga finansira ne znajući za Nikovu odluku, a onda komplikacije počinju od dana kad Niko otkrije da na računu nema više novca.

Subota, 26.10.

17.00 FRAKTUS – Tri člana električnog pop benda najveće uspehe postigli su 80-ih godina. I sada treba pripremiti njihov kambek. Iako su svi okupirani svojim životima jedan od članova uspeva da ih okupi. Međutim, nimalo nisu oduševljeni prvim probama i povratak nije više tako siguran.

19.00 HANA ARENT – Filmska biografija o radu filozofkinje i novinarke Hane Arent koja nakon brojnih uspeha u svetu 1961. prati suđenje nacističkom zločincu Adolfu Ajhmanu u Jerusalimu koje je izazvalo veliku pažnju.

Nedelja, 27.10.

17.00 DEAD – Patrik živi sam samcijat i posle samoubistva majke odlučuje se da potraži svog potencijalnog „tvorca“ koga takođe smatra odgovornim za smrt njegove majke. On će poći i u potragu za svojom sdbinom.

19.00 LORE – Lore sa 15 godina nakon rata mora da brine o sebi i svoje četiri mlađe sestre i braće jer su im roditelji uhapšeni. Pred njima je težak zadatak da se posle kapitulacije Nemačke probiju kroz ratom razrušenu zemlju i dospeju do severne obale, u siguran bakin dom.

Ponedeljak, 28.10.

17.00 GOLD – Kanada 1898. Emili Mejer namerava da sa grupom nemačkih doseljenika kroz Jukon otputuje u Doson, do nedavno otkrivenih nalazišta zlata. Put se proteže preko 2.500 kilometara kroz negostoljubivu i nenastanjenu divljinu.

19.00 SLOBODNI PAD – Tridesetšestogodišnji Mark lepo je sebi uredio život. Pripadnik je žandarmerije gde ima dobre izglede za napredovanje u karijeri i uskoro će postati otac. Ali onda se događa nešto nezamislivo – na jednom stručnom osposobljavanju zaljubljuje se u svog kolegu Kaja.

Utorak, 29.10.

IZVOR ŽIVOTA – Godina je 1949. Drugi Svetski rat je završen i vojnici se vraćaju svojim kućama. Tako je i sa Erihom Frajtagom koji više ne prepoznaje svoju domovinu jer se mlada Savezna Republika (Nemačka) nimalo ne brine o svojim nekadašnjim ratnim herojima.

Website:superradio.rs
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...