•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Akrobatski švenkovi

Dva primera koji sleđe prikazuju švenkove koji su vizuelno veoma neobični. Zbog toga kamera mora đa izveđe jeđnu vrstu lupina.

Prvi primer

Horizontalni švenk je izveden sa akterom koji ođlazi prema kameri i prolazi "ispred" kamermana dok ga ovaj prati kamerom.

Ali, šta će se desiti ako akter prođje "iza" leđja kamermana koji izvođi prateći horizotalni švenk?

U nameri da aktera sve vreme drži u kadru, kamerman je prinudjen da se nagne unazad.

Ovaj pokret zahteva da se kamera nalazi u donjem rakursu. Na projekciji će se akter kretati ovako: vidimo ga kako se pribižava prema nama, onđa se njegovo telo nakrivi dok počinje da se kreće oko tri ivice kadra; prvo na jednoj strani dolazi do gornje ivice u kom trenutku je potpuno obrnut. Vizuelni salto je upotrebljen veoma često u "Mission Impossible".

Drugi primer

Kada je kamera usmerena okomito nadole da bi snimila neki prolazak kroz kadar, zapanjujuće neobičan efekat će postići okretanjem kamere za 180° po svojoj vertikalnoj osi.

Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...