•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Bullet In The Head (Die xue jie tou) (1990)

Radnja trilera Johna Wooa odvija se kasnih šesdesetih godina i govori o tri prijatelja koji sa ulica Hong Konga prelaze u podzemlje Sajgona, da bi se obogatili svojim mafijaškim šemama.

Vijetnamski rat je na vrhuncu i to je pravo vreme za profitere svih vrsta. U filmu nema ni trunke hollywoodskih budalaština (naročito onih o ratu u Vijetnamu). Woo se fokusira na odnos prijatelja i ilustruje korupciju koju izaziva rat. Naravno, očekuje vas žestoka pucnjava i krvoproliće, kao i standardni motiv hongkoškog majstora-iskupljenje.

Bullet in the head se visoko kotira na listi filmova Johna Wooa i kopiran je u bezbroj inkarnacija. Sve što gledate u modernim akcionim filmovima delom u sebi ima i malo stila Johna Wooa. Njegov uticaj na moderne autore je lako objasniti, a privlačnost njegovih ostvarenja ne bledi sa godinama.

Pucanj u glavu je pravi naziv za film koji pogada pravo u glavu.
Žanr:krimi, drama, triler
Godina:1990
Reziser:John Woo
Scenario:Janet Chun, Patrick Leung
Uloge:Tony Leung Chiu Wai, Jacky Cheung, Waise Lee
Award:1 nagrada i 3 nominacije
Studio:Golden Princess Film Production Limited, John Woo Film Production
Zemlja:Hong Kong
Jezik:Cantonese
Trajanje:136 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...