•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Viktor Savic, Tamara Dragicevic, Dragan Vujić predstavili “Šetnju sa dinosaurusima 3D”

Zašto volite dinosauruse?

„Dinosaurusi su sjajni! Oduvek su mi bili zanimljivi, i kada sam bio mali, i sada. Malo znamo o njima, pa su možda zbog toga još zanimljiviji“, rekao je Viktor Savić govoreći o svom učešću u sinhronizaciji filma „Šetnja sa dinosaurusima 3D“, i dodao: „fascinantni su, na neki način liče na neka bića iz legende – na zmajeve!“

Savić je sa koleginicom Tamarom Dragičević, rediteljem sinhronizacije Draganom Vujićem i mladim glumcem Milošem Šarićem iz dramskog studija BIS predstavio danas u bioskopu „Cineplexx Delta City“ film „Šetnja sa dinosaurusima 3D“, nesvakidašnju avanturu i do sada najambiciozniji film o dinosaurusima, koji u bioskope stiže 19. decembra.

„Da sam dinosaurus, bio bih neki koji leti, da mogu da pobegnem od tiranosaurusa reksa“, rekao je uz smeh Savić, koji glas pozajmljuje glavnom junaku filma, Pačiju. Tamara Dragičević kaže: „Ja bih, da sam dinosaurus, bila bih kao Pegica, junakinja kojoj dajem glas. Ona je mala i slatka i ima rogove, izgleda kao neko stvorenje iz bajke. Dinosaurus jednorog!“.

Viktoru Saviću ovo je drugi put da učestvuje u sinhronizaciji (prva uloga bila mu je pozajmljivanje glasa kapetanu Trboseku u „Ledenom dobu 4“, dok Tamara prvi put sinhronizuje dugometražni film. „Više mi se dopada ovo iskustvo sa dugometražnim filmom, jer se to radi u kontinuitetu, i lakše se uneseš u lik. Imaš dosta prostora da se razmahneš kao glumac“, kaže Tamara.

Reditelj sinhronizacije, Dragan Vujić, rekao je da dinosaurusi jesu glavna tema filma, ali je priča iz filma univerzalna. „To je i ljubavna priča, ali sa mnogo avanture; priča o rivalstvu i borbi za opstanak, ali i priča o prijateljstvu. I sve se to dešava u svetu od pre 70 miliona godina, o kome znamo malo“, kaže Vujke.

„Šetnja sa dinosaurusima 3D je romantična avantura – tu je divna ljubavna priča između mene i Viktora, koja se razvija kako junaci rastu, ali u svakom trenutku je šarmantna i duhovita“, kaže Tamara Dragičević.

U sinhronizaciji filma učestvuju i Marko Živić i Pavle Jerinić, kao i mlada glumica Anđela Alavirević iz studija glume BIS, čija je mentorka Dušica Novaković.

Glumci su u bioskopu otkrili repliku jajeta dinosaurusa, koje će služiti kao kalendar, obeležavajući koliko dana je preostalo od premijere filma.

„Šetnja sa dinosaurusima 3D“ zasnovana je na istoimenoj popularnoj TV seriji koja je 1999. godine prikazivana na britanskoj televiziji BBC, a producent je kuća „BBC Earth“, zastupnik kompanije „BBC Natural History Unit“, najvećeg svetskog producenta dokumentaraca o prirodi.

Na dalekom severu Aljaske svake godine zavladaju, duge, tamne zime, tromesečni periodi stalnog mraka i snažnih snežnih oluja, koji teraju hiljade dinosauruse na veliku migraciju – put ka jugu. Na ovaj put publika kreće sa čudnim, ali simpatičnim dinosaurusom Pačijem. Od trenutka rođenja Pači ja morao da se bori protiv rivalski nastrojenih braća i sestara, divljeg i nepredvidljivog sveta, kao i zastrašujućih grabljivaca. Nakon što jedan od njegove braće strada, Pači sa prijateljima kreće na putovanje na jug kako bi pronašao svoju porodicu. Ova mala ekipa prolazi kroz brojne avantura. Neke su zabavne, a od nekih se diže kosa na glavi.

Website:mcf.rs
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu