•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Battle of the Year (2013)

Bitka godine je Olimpijada u brejkdensu. To je turnir koji se održava svake godine i na kome učestvuju najbolje grupe iz celog sveta. Amerikanci nisu pobedili petnaest godina. Hip hop mogul iz Los Anđelesa želi da vrati svoju zemlju na sam vrh i za trenera svog tima angažuje prijatelja, bivšeg košarkaškog trenera. Naoružani teorijom da pravi trener može od svakog tima da napravi šampione, njih dvojica okupljaju Tim Snova, najbolje B-bojse u zemlji. Na samo tri meseca do Bitke godine, od 12 talentovanih pojedinaca, oni moraju stvoriti tim koji pobeđuje.

Brejkdens je kreativan i atletski ples koji je nastao na ulicama Njujorka sedamdesetih godina prošlog veka i postao kamen temeljac hip hop kulture. “Brejkdens je globalno rasprostranjen,” kaže reditelj Li i dodaje: ”U filmu, koji je inspirisan mojim dokumentarcem, treneru je dat zadatak da okupi Tim snova, sastavljen od najboljih igrača u Americi sa jedinim ciljem da pobede na takmičenju koje predstavlja Svetski kup u brejkdensu.” Takmičenje “Bitka godine” se svake godine održava u Francuskoj i opstaje već dvadeset godina. Producentkinja Ejmi Lo priznaje da je o tome malo znala dok nije počela da radi na dokumentaracu: “Ono što me je privuklo da radim na tu temu bile su individualne priče tih momaka. Nadam se da smo ovim filmom još istražili taj svet i da ćemo da privučemo i neke nove generacije da se bave time”, rekla je producentkinja.

Glumac Džoš Holovej priznaje da je još u srednjoškolskim danima bio zaljubljenik u brejkdens: “U plesu sam ceo svoj život, ali nikada nisam javno igrao. Kada sam video dokumentarac bio sam zapanjen”, rekao je glumac koji u filmu o timu koji se bori za pobedu u plesu igra njihovog trenera. “Moj lik je izgubio porodicu i predao se piću. Vodi tešku borbu da se povrati iz svega toga.” Glumac se potpuno posvetio poslu što potvrđuje i roditelj: “Predan je i velikodušan u davanju sebe, od svog vremena do energije”. Glumac kaže da je bio inspirisan entuzijazmom mladih momaka koji su fantastično upotrebili svoje veštine i plesačka umeća. “Stvari koje oni mogu fizički da urade su neverovatne, a tek se divim njihovom duhu i energiji.

Kao veliki fan brejkdensa bio sam očaran time šta sve ovi momci mogu da izvedu. Dok ih gledate kao da ste svi u nekom bestežinskom prostoru,” rekao je Holovej. Svako od njih uneo je starst i znanje. Oni stariji, koji su bili deo filmske ekipe, kako ispred tako i iza kamere napominju da je brejkdens sada na drugačijem nivou nego što je bio u njihovo vreme. Novi klinci su sposobni za neverovatne akrobacije u vazduhu, za koje su oni, kako kažu, mogli samo da sanjaju. Džoš Pek je jedan od, kako kaže reditelj, najduhovitijih glumaca koje je ikada sreo. Cela ekipa filma se tokom snimanja zabavljala uz njegove improvizacije. Pek je zahvalan na šansi što je svoj lik odigrao onako kako ga je zamislio. “Svi su bili divni i dozvolili su mi da unesem sopstveni duh u celu priču,” rekao je glumac Džoš Pek koji je odrastao u Njujorku, u kom se upoznao sa hip hop kulturom. On veruje da će publika biti oduševljena nivoom igre koja se može videti u novom ostvarenju Bitka godine i dodaje: “Ovi momci su poput superheroja. Veoma su talentovani i vrhunski to rade. To je svet potpuno drugačiji od onog koji sam do sada sretao.” Gremijem nagrađeni muzičar Kris Braun takođe je deo ove filmske ekipe. “Nisam bio toliko oduševljen njegovom muzikom koliko sam bio zadivljen njegovim talentom. On je savršen izvođač,” rekao je reditelj Li. A o ovom iskustvu Kris Braun kaže: “U ovom filmu niko ne folira. Ovi momci su sjajni i inspirisali su me da dam sve od sebe. Mnogo toga sam naučio, a i dosta prijatelja stekao.”

Benson Li je izuzetno ponosan što je režirao ono što veruje da je prvi igrani film koji pravedno posmatra hip hop kulturu. “Imamo super priču sa odličnim glumcima koji će se sigurno svideti publici,” rekao je Li.

Žanr:muzički
Godina:2013
Reziser:Benson Lee
Scenario:Brin Hill, Chris Parker
Uloge:Josh Holloway, Laz Alonso, Josh Peck
Uzrast:PG-13
Studio:Contrafilm
Zemlja:United States
Website:www.battleoftheyear-movie.com
Jezik:Engleski
Trajanje:110 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila