•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Platinum Data (2013)

Radnja je smeštena u 2017. godinu. Japanska vlada pokušava tajno da kontroliše DNK stanovništva. Ryuhei Kagura (Kazunari Ninomiya) je vrhunski naučnik u području DNA analize. On radi u Institutu za DNA analizu pokrenutom od strane Nacionalne policijske agencije. Kad pronalazač sistema DNK analize bude ubijen, DNK Ryuhei Kagura je pronađen na mestu ubistva. Ryuhei Kagura postaje glavni osumnjičeni i onda on postaje begunac. Veteran detektiv Reiji Asama kreće u poteru...

Priča u filmu verovatno nije najoriginalnija. Vlada razvija vrhunsku tehnologiju koja će svakog civila staviti pod nadzor i pratiti ga gde god da ode. Svaki zločin se može rešiti, ako je makar vlas kose ostala na mestu zločina. DNA iz nje pronalazi krivca u DNA bazi podatata. To je ono što je Platinum Data u suštini. Uprkos relativnom nedostatku originalnosti, a možda i predvidljivom zapletu, Platinum Data je još uvek karakteristično azijski sci-fi triler film, što znači da ima veći naglasak na drami u poređenju sa sličnim filmovima iz zapadnog dela sveta .

Platinum Data je pravljen prema noveli, tako da se naravno očekuje da u filmu vidite više od onoga što roman pruža. U tim očekivanjima, u filmu je pokušano sve, što uključuje jurnjave automobilima, eksplozije, itd. Minus je malo vremena i novca uloženog u CGI i specijalne efekte. Zato on puno zaostaje za visoko budžetskim produkcijama ovog tipa.

Ipak film uspeva da drži pažnju svojom line-up-om glumaca i glumica, gde predvode Kazunari Ninomiya (više od milja poznat kao Nino) kao Ryuhei/Ryu Kaguara i Etsushi Toyokawa kao detektiv Reiji Asama. Oba glumca imaju ogromno glumačko iskustva u TV dramama i filmovima. Konkretno, Nino je oživeo njegov lik, dao mu dubinu i dimenziju. Ovaj film je postavio pozornicu za njega da vijori svoje izuzetne glumačke sposobnosti, gde možete videti ljuljašku između njegovih likova (da, on je igrao dve uloge u filmu), ističući svoju svestranost u glumi. Nino je pogodio veliku ravnotežu u svojim likovima , čak i kada su morali da se preklapaju.

Preostali sporedni glumci uključuju glumicu Honami Suzukija kao istraživača i Kasuhisa Namase kao policajca. Opet, to su vrlo poznata lica u japanskim filmovima i televizijskim dramama. Njihova podrška filmu je definitivno istaknuta i daje veću dinamiku dramskom aspektu filma.

Sve u svemu, Platinum podaci mogli su biti puno bolji da su akcione scene bolje urađene i upakovane. U svakom slučaju, nemojte gledati trailer ako ne želite da pokvarite priču sebi. Platinum podaci su sve u svemu, prosečan film, ali definitivno ne i za fanove Kazunaria.

Suad Nović
Žanr:misterija, sf
Godina:2013
Reziser:Keishi Ohtomo
Scenario:Keigo Higashino, Hideya Hamada
Uloge:Kazunari Ninomiya, Etsushi Toyokawa, Honami Suzuki
Uzrast:PG
Studio:Filmgarde And Encore Films
Zemlja:Japan
Website:www.platinadata.jp
Jezik:japanski
Trajanje:133 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...