•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

BBC snima film o životu Stanlija i Olija

Legendarni komičarski duo Stanlio i Olio, koji su činili Britanac Sten Lorel (1890-1965) i Amerikanac Oliver Hardi (1892-1957), biće tema biografskog ostvarenja u produkciji BBC-a.

Film "Stan and Ollie" posvećen je "pionirima i večnim gigantima komedije", izjavio je predstavnik britanskog javnog servisa, dodajući da će scenario biti poveren Džefu Poupu, koautoru scenarija za film "Filomena" Stivena Frirsa, koji je napravio senzaciju na poslednjem Venecijanskom festivalu.

Film će pratiti poslednje godine dvojice komičara, posebno njihovu završnu i trijumfalnu turneju u Velikoj Britaniji, započetu 1953. godine.

Slavni tandem je krenuo na ovu turneju kako bi potvrdio svoju ogromnu popularnost - koju su mediji počeli da dovode u sumnju, ali i da bi rešili neke lične probleme poput Lorelovih brojnih alimentacija i Hardijevih zdravstvenih tegoba.

Doživeli su ogroman uspeh, koji je naglo prekinut Hardijevom smrću usled srčanog udara.

Ljuti neprijatelji na ekranu, Lorel i Hardi su, za razliku od mnogih komičarskih parova, bili prisni prijatelji u životu. Proveli su 30 godina radeći zajedno, od 1927. do 1957, i snimili 106 filmova.

Kada je 1957. "debeli" Olio umro, neutešni "mršavi" Stanlio je definitivno napustio glumu, pojavljujući se tek izuzetno na filmu. Umro je osam godina kasnije, nakon što je 1961. godine dobio Oskara za životno delo.

Snimanje filma "Stan and Ollie" bi trebalo da počne 2014. Zasad se ne zna ko će glumiti slavne komičare.

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....