•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Mystery Train (1989)

Nakon Čudnije od raja i Pod udarom zakona Jarmusch snima 'Misteriozni voz', triptih čija se radnja događa unutar 24 sata u Memphisu. Tri neuobičajene priče režirane minimalističkim stilom, snimljene besprekornom kamerom RobbyJa Mullera, zapravo su slike američkog društva, suptilna kritika socijalne scene kojom dominiraju otuđenost i ispraznost. Jarmuscheva mešavina humora i patosa podvučena je ponovo odličnom muzikom Johna Lurieja (kao i u prethodna tri njegova filma) i glasom Toma Waitsa.

'Misteriozni voz' Jarmuschev je omnibus iz 1989. Tri priče povezane su mestom radnje, zapušteni hotel u Memphisu, Tennesee, u kome se pojavljuje duh Elvisa Presleya.

U prvoj priči mladi japanski par iz Yokohame putuje u Memphis, u drugoj udovica italijanskog mafijaša provodi noć u Memphisu deleći sobu s pričljivom Dee Dee i treća priča prati Dee Deeinog muža koga je napustila i koji se s prijateljem opija u baru. Zaustavi se u trgovini da nabavi još alkohola, upuca prodavca te beži s dvojicom prijatelja...

U filmu nastupa i legendarni rock-punker Joe Strummer, suosnivač grupe The Clash. Osim Joea Strummera u filmu se pojavljuju i N. Braschi, S. Buscemi, R. Aviles i u ulozi radijskog DJ Tom Waits.

Žanr:komedija, krimi, drama
Godina:1989
Reziser:Jim Jarmusch
Scenario:Jim Jarmusch
Uloge:Masatoshi Nagase, Yûki Kudô, Screamin' Jay Hawkins
Uzrast:R
Award:1 nagrada i 8 nominacija
Studio:JVC Entertainment Networks, Mystery Train
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:110 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...