•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

'American Hustle' osvojio najviše Zlatnih globusa, nagrađeni DiCaprio i McConaughey

Film "American Hustle" odneo je najviše Zlatnih globusa na sinoć održanoj dodeli prestižnih nagrada koje daju dobar uvid ko su favoriti za eminentnog Oscara.

Kriminalistička komedija u režiji Davida O. Russella osvojila je nagrade za najbolju komediju ili mjuzikl, najbolju glumicu u komediji ili mjuziklu, te najbolju sporednu ulogu.

U kategoriji drame pobedu je odneo film "12 Years a Slave" reditelja Stevea McQueena, koji se temelji na istinitoj priči o Afroamerikancu koji je prodat u ropstvo u razdoblju pre američkog Građanskog rata.

Od ovog filma se puno više očekivalo budući da je imao sedam nominacija, ali na kraju se okitio jednim Zlatnim globusom.

Nagradu za najboljeg reditelja osvojio je Meksikanac Alfonso Cuaron čiji je film "Gravitacija" postao pravi hit u bioskopima širom sveta, a pobrao je i odlične kritike.

Najbolji dramski glumac je Matthew McConaughey za ulogu u filmu "Dallas Buyers Club". U kategoriji najbolje dramske glumice pobedila je Cate Blanchett, igrajući glavnu junakinju filma "Blue Jasmine", Woodyja Allena.

Globus za najboljeg glumca u komediji ili mjuziklu osvojio je Leonardo DiCaprio za ulogu Jordana Belforta u "The Wolf of Wall Street", dok je u ženskoj konkurenciji pobedu odnela Amy Adams za ulogu u ostvarenju "American Hustle".

Najboljim sporednim glumcima proglašeni su Jared Leto za ulogu u "Dalls Buyers Club" i Jennifer Lawrence za "American Hustle".

Najbolji animirani film je "Frozen", a Zlatni globus za najbolji film stranom jeziku osvojio je italijanski film "La Grande Bellezza".

Titula najbolje dramske televizijske serije pripala je seriji "Breaking Bad", a njen glavni akter Bryan Cranston okitio se nagradom za najboljeg glumca u dramskoj televizijskoj seriji.

Najbolja komedija je serija "Brooklyn Nine-Nine", a glumac Andy Samberg je najbolji glumac u televizijskoj seriji u kategoriji komedije ili mjuzikla.

Grupa U2 osvojila je Zlatni globus za najbolju originalnu pesmu "Ordinary Love" iz filma "Mandela: Long Walk to Freedom".

Website:klix.ba
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...