•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Courageous (2011)

Ako imate tendenciju da zaspite uz film, ovaj je za vas. Ako imate deficit pažnje tokom filma od 130 minuta, ponovo jedan film za vas. Ako često ustajete tokom filma, do toaleta, kuhinje, terase, da uberete koji plod iz bašte, preorete njivu, ovo je film za vas, jer ne morate da ga stavljate na pauzu.

Pre nego nastavite sa čitanjem ovog prikaza, zadržite se na izgledu plakata ovog filma malo duže.

Možemo dalje?

130 minuta ovog filma Vi imate propovedanje, zamaskriano kroz finalnu scenu pucanjave, jer su producenti dobro znali da kao drama film ne može da dobije na gledanosti. A ko je producent filma? Baptistički vođena produkciona kompanija Sherwood Pictures (God’s movie studio), koja je ovim filmom istakla Isusa i potrebu da očevi moraju da se zauzmu za svoje porodice. Žene, poput uloge žene u samoj Bibliji, negde su pozadi u zavetrini.

Kaže jedan kritičar da ovaj film od 130 minuta nije njegovo najduže religiozno iskustvo u životu. „Bila je to tročasovna ponoćna misa kojoj je jednom prisustvovao, samo bez produkcionih vrednosti ovog filma.“

25 prvih minuta protiče bez pomena Isusa, da bi zatim krenulo propovedanje. Negativni junaci filma su oni koji nisu religiozni, ali njihov skup uverava kongregaciju da će poraditi na njima i da tu nema brige.

Najgori otac filma, tako je barem predstavljen, je Adam, otac toliko zadubljen u svoj posao da je propustio koncertni nastup svoje ćerke, dok mu sin nestaje u svetu video igrica. Scenario koji se dešava samo lošim očevima, razume se. Ali ta tragedija ga okreće porodici i on shvata.

Onih pet milijardi ljudi, koji nisu Hrišćani, ne smatraju da moraš da prihvatiš Isusa da bi postao dobar otac, a Vi naravno, ako se ne slažete sa njima, i ako ne vidite sebe u toj grupi od pet milijardi, „Courageous“ je film koji je napravljen upravo za Vas i koji Vam se od srca preporučuje.

Žanr:Drama, Akcija
Godina:2011
Reziser:Alex Kendrick
Producent:Stephen Kendrick
Scenario:Alex Kendrick
Uzrast:PG-13
Award:Alex Kendrick, Ken Bevel, Kevin Downes, Ben Davies, Robert Amaya, Renee Jewell, Elanor Brown, Angelita Nelson, Donald Howze. Tony 'T.C.' Stallings
Studio:Sherwood Pictures
Zemlja:United States
Website:courageousthemovie.com/
Jezik:Engleski
Trajanje:130 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....