•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Disneyeva zabrana pušenja odnosi se i na samog Walta Disneya

Walt Disney je bio okoreli pušač ali njegovo današnje carstvo veliki je protivnik pušenja i zabranjuje ga u svakom pogledu. Čak ni njegov lik koga glumi Tom Hanks u filmu 'Saving Mr.Banks' nije smeo da ima ni u jednoj sceni zapaljenu cigaretu.

John Lee Hancock i producentica Alison Owen dotakli ove teme na filmskom festivalu u Napa Valleyu, u Kaliforniji. Owen je rekla da usprkos činjenici da film pokušava pobliže prikazati osnivača njihove kompanije u akciji iz Disneya su imali samo jedan zahtev: 'Ne sme biti pušenja.'

Walt Disney, koji je umro sa 65. godina života od raka pluća, počeo je da puši tokom Prvog svetskog rata u Francuskoj. Tokom života takođe je pušio i lulu a 1955. je čak otvorio i tobacco shop u Disneylandu ali on je zatvoren već više od dvadeset godina. U Disneyu su doneli zabranu o pušenju na malim i velikim ekranima još 2007. kada je izvršni direktor Bob Iger izjavio kako očekuje da u budućim Disneyevim filmovima neće postojati pušenje cigareta uopšte.

Saving Mr.Banks, biografski film o P.L. Travers, spisateljici koja je prodala autorska prava Waltu Disneyu za hit mjuzikl Mary Poppins, nije u potpunosti iskorenila tu naviku jer u jednoj sceni Disney ipak gasi cigaretu.

Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...