•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

On the Beach (2000)

Svet je konačno uspeo da uništi sam sebe. Australija je ostala jedina zemlja koju je nuklearna katastrofa zaobišla, ali veliki talas radijacije joj se nemilosrdno približava. Preostala su samo 2 meseca.

Armand Assante igra ulogu kapetana američke podmornice koja je uspela da izbegne nuklearni udar te sa ostalim preživelima pokušava da se prebaci na severnu hemisferu gde je nivo radijacije znatno niži...

Priznati australijski naučnik procenjuje da je sudnji dan tu pred njima i kako se više ništa ne može učiniti. Ipak, takvom crnom predviđanju suprotstavlja se drugi naučnik. Prema njegovim procenama jedan broj ljudi se može spasiti ukoliko se prebace na severnu hemisferu gde je nivo radijacije znatno niži. Za vođu će biti izabran kapetan američke podmornice koja je uspela da izbegne nuklearni udar. I dok traju pripreme za misiju trka sa vremenom se nastavlja, a u prvi plan izbijaju međusobni odnosi glavnih aktera i drame koje proživljavaju.

U pitanju je rimejk istoimenog filma iz 1959. godine ali sada u mnogo modernijoj verziji. Za ovaj film su mnogi rekli da je totalno tmuran i pesimističan, da li je to baš tako, najbolje je da sami proverite.

Žanr:drama, sf
Godina:2000
Reziser:Russell Mulcahy
Scenario:Nevil Shute, John Paxton
Uloge:Armand Assante, Rachel Ward, Bryan Brown
Award:7 nagrada i 5 nominacija
Studio:Australian Film Commission, The, Coote Hayes Productions, Edwards/Sullivan Productions
Zemlja:Australija
Jezik:Engleski
Trajanje:195 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu