•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Unleashed (2005)

Iza ovog projekta stoji scenaristički neumorni Luc Besson koji se u pauzi između režiranja dva filma ovog puta posvetio tekstu koji je obrascem istovetan njegovim ostalim radovima. Film, naime, govori o neobičnom pojedincu koji će sticajem okolnosti vlastitu posebnost testirati u potpuno drugačijoj okolini.

Danny (Jet Li) je trenirani ubica koga njegov gospodar Bart (Bob Hoskins) tretira doslovno kao psa. Obučivši ga za ilegalne borbe do smrti, Bart nadzire Dannyjeve borilačke veštine preko ogrlice čijim skidanjem aktivira njegov ubilački nagon. Kako je Danny u organizovanim borbama praktički nepobediv, Bart je na njegov račun prikupio poprilično bogatstvo. Time je postao meta protivnika u podzemlju koji organizuju njegovo ubistvo.

Našavši se prvi put u životu sam, Danny se skloni ka slepom pijanisti Samu (Morgan Freeman) i njegovoj pastorci Victoriji (Kerry Condon), koji ga poput deteta počnu učiti osnovnim životnim stvarima. Međutim, Bart je preživeo pokušaj ubistva i nakon buđenja iz kome želi Dannyja nazad.

Tipična Bessonova individualistički intonirana priča zaživela je u filmu koji vrlo dobro spaja naoko nespojivo - furiozne akcione prizore, teško zamislivo nasilje, uverljivu dramsku poetiku i humor temeljen na komediji zabune.

Iako film obiluje borbama u kojima protivnici koriste vlastito telo kao oružje, malo je eksplicitnih prizora, a neuporedivo više koreografiranih borilačkih majstorija. Zato ne čudi angažman Jet Lija u glavnoj ulozi koji se glumački posebno pripremao za ovaj nastup s obzirom da mu je partner oskarovac Morgan Freeman.Neobičan glumački par dramatizuje film, baš kao i nastup izvrsnog Boba Hoskinsa.

U ostalim su ulogama Kerry Condon i Vincent Regan. Iza kamera se našao pravi majstor kada je reč o akcionim trilerima, Bessonov sunarodnik Louis Leterrier. Pronašavši pravu meru između metaforične priče o čoveku svedenom na krvoločnog psa i borilačkih prizora režiranih u stilu hongkonških dobrih filmova, autori filma nisu razočarali, a posebno ne raspoložena glumačka ekipa.

Žanr:akcija, krimi, drama
Godina:2005
Reziser:Louis Leterrier
Scenario:Luc Besson
Uloge:Jet Li, Bob Hoskins, Morgan Freeman
Uzrast:R
Award:1 nominacija
Studio:EuropaCorp, Danny the Dog Prods Ltd., TF1 Films Production
Zemlja:France
Website:www.universalstudiosentertainment.com/unleashed
Jezik:Engleski
Trajanje:103 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...