•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Dirty Rotten Scoundrels (1988)

Danas već klasičan izdanak žanra iz njegovih zlatnih dana, 'Prljavi pokvareni prevaranti' slavnog reditelja Franka Oza je komedija koja je jednostavno nešto poput savršenstva. Niz nepredvidljivih gegova, tempo koji radnju neprestano tera napred i sjajne glumačke role dvojice filmskih velikana, Stevea Martina i Michaela Cainea, recept je tek naizgled jednostavan, ali su se u njegovoj realizaciji mnogi okliznuli. Oz i scenaristi Dale Launer i Stanley Shapiro nisu, snimivši film koji će vas zaista nasmejati do suza.

Freddy Benson je iskusni varalica, koji živi iskorišćavajući suosećanje žena koje zavodi i obmanjuje pričama o svojoj neistinitoj tužnoj sudbini. Jednog dana upozna Lawrencea Jamiesona, koji istu vrstu prevare izvodi na neuporedivo višem nivou, među bogatim udovicama i lakomislenim naslednicama.

Freddy prisili Lawrencea da ga poduči nužnim nijansama za unapređivanje posla, ali kasnije ne pokaže nameru da poštuje dogovor po kojem će odmah nakon lekcija morati da napusti grad. Kako bi došli do pravednog rešenja, Freddy i Lawrence se dogovore da će pravo ostanka ostvariti onaj koji prvi izvuče 50 hiljada dolara od jedne mlade žene. Ogromni broj komičnih situacija i do samog kraja neizvestan ishod u ovom duelu nateraće vas da film sa nestrpljenjem ispratite do kraja. I da, kada pomislite da je pobednik poznat i da je sve rešeno znajte da ima još nešto u ovoj komediji koja je svakako za svaku pohvalu.

Žanr:komedija, krimi
Godina:1988
Reziser:Frank Oz
Scenario:Dale Launer, Stanley Shapiro
Uloge:Steve Martin, Michael Caine, Glenne Headly
Uzrast:PG
Award:1 nagrada i 1 nominacija
Box office:42M USD
Studio:Orion Pictures Corporation
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:110 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...