•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Anđelina Džoli naljutila Kineze komentarom o Tajvanu

Dok je promovisala svoj novi film 'Grdana - zla vila' (Maleficent) Anđelina Džoli je uznemirila neke Kineze kada je rekla da joj je najomiljeniji kineski reditelj Ang Li, koji je inače rođen na Tajvanu, piše Gardijan.

"Nisam sigurna da li ga doživljavate kao Kineza, on jeste Tajlanđanin, ali je napravio mnogo filmova sa kineskim umetnicima i glumcima", rekla je Džoli.

Sugerišući da su Tajvan i Kina potpuno odvojene zemlje glumica je naljutila kineske komuniste koji ne priznaju vladu Republike Tajvana i smatraju ga delom Narodne Republike.

"U trenutku uzbuđenja, brilijantna žena je postala tema podsmeha", napisao je jedan od korisnika socijalne mreže Weibo, dok ju je drugi nazvao "poremećenom pristalicom za nezavisnost Tajvana".

Međutim, u Tajvanu je naišla na podršku.

"Njen komentar o Ang Liju u potpunosti pokazuje da zaslužuje da bude ambasador dobre volje za UN, jer se ne plaši da kaže istinu", napisala je u znak podrške jedna osoba.

Odnosi između Kine i Tajvana su hladni i mirni, s dubokim kulturnim podelama.

Website:nezavisne.com
Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....