•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Britanija poslala Šerloka Holmsa u Severnu Koreju

Britanska vlada je pre dve godine poslala opularnu BBC-jevu seriju 'Šerlok Holms' u Severnu Koreju u nadi da će tako 'podstaći promene' u toj zemlji.

Kako prenosi BBC, serija je prikazana u okviru jednog filmskog festivala u Pjongjangu.
Forin ofis je saopštio da je to bila 'jedna od stvari koje je britanska vlada učinila kako bi podstakla Severnu Koreju da se više otvori svetu'.

Slučaj je opisan u dokumentu koji se odnosi na aktivnosti britanskog ministarstva inostranih poslova u toj azijskoj zemlji.

Iz pomenutog dokumenta se može saznati da je vlada u Londonu platila 287,33 funti za prava prikazivanja serije.

'Većina Severokoreanaca nikad nije videla nešto drugo osim domaćih, ruskih i kineskih filmova', kazao je portparol Forin ofisa.

'Učešće na filmskom festivalu 2012. ostvareno je u okviru programa kulturne razmene koji smo imali sa Severnom Korejom. Cilj je bio da se pokaže drugačije viđenje spoljnjeg sveta od onog na koji su navikli', naveo je on.

Međunarodni filmski festival u Pjongjangu, koji se održava svake druge godine, predstavlja priliku za severnokoreansku publiku da vidi neka zapadna ostvarenja.

U dokumentu Foren ofisa nije navedeno da li je prikazana samo jedna epizoda ili čitav serijal.

'Šerlok Holms', sa Benediktom Kamberbačom u naslovnoj ulozi, najgledanija je BBC-jeva serija protekle decenije. Poslednju, treću sezonu, koja je počela da se prikazuje u januaru, pratilo je više od 12 miliona gledalaca u Velikoj Britaniji.

Serija je postala veliki hit i u mnogim drugim zemljama širom sveta, posebno u Kini gde je Kamberbač dobio nadimak 'Kerli Fu'.

Website:nezavisne.com
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...