•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Viggo Mortensen: 'Duh specijalnih efekata izašao je iz boce i zgrabio ga je'

Glumac koji će nakon što je snimio Gospodara prstenova, Viggo Mortensen, u sećanju mnogih ostati kao Aragorn, starog Arathorna sin, britanskom je Telegraphu dao zanimljiv intervju u kojem se, pričajući o svom novom filmu The Two Faces of January, osvrnuo i na trilogiju koja ga je pretvorila u holivudski poznato ime.

„Oni koji kažu da su znali da će Gospodar biti uspeh koji je na kraju i postao, mislim da ne govore istinu. Bili smo u mnogo problema i Peter je potrošio puno novaca. Službeno, on je mogao reći da je sa snimanjem sva tri dela završio u decembru 2000. godine, ali drugi i treći deo bili su neverovatna zbrka. Snimci su bili jako neuredni – nije to bilo ni blizu gotovih filmova. Ogromni reshootovi bili su potrebni, što smo i radili, godinu za godinom. Ali da prvi deo nije ispao veliki uspeh, Peteru nikad ne bi dali taj dodatan novac za druga dva. Dve kule i Povratak kralja bili bi straight-to-video materijal“, rekao je Viggo Mortensen, i uskoro prešao na najzanimljiviji deo intervjua, u kojem je objasnio da je prvi deo trilogije najbolji jer je scenario najbolje organizovan, jer je sniman u jednom komadu i jer nije preterivao sa specijalnim efektima.

„Peter je uvek bio geek što se tiče tehnologije, a kad je konačno imao sredstva da je iskoristi, i kad je razvoj tehnologije stvarno poleteo, više se nije osvrtao. U prvom filmu, da, imali smo Rivendell, imali smo Mordor, ali sve je to imalo neki organski kvalitet, glumci su radili s glumcima, u pravim krajolicima. Drugi film već je počeo preterivati sa specijalnim efektima, po mom ukusu, i u trećem je već bilo pregršt CGI-a. Bilo je grandiozno, i sve to, ali sve ono što je bilo suptilno u prvom filmu, postupno se pogubilo u drugom i trećem. A sad s prvim i drugim delom Hobita, ista je priča samo potencirana na desetu.“

„Čini mi se da je Peter postao poput Ridleyja Scotta, čovek-industrija, s toliko ljudi koji zavise od njega. Mislio sam da će Lovely Bones biti njegov manji, intimniji film poput Heavenly Creatures, ali snimio ga je sa 90 miliona dolara budžeta. Duh specijalnih efekata izašao je iz boce i zgrabio ga je“, u nekoliko rečenica Mortensen je opisao što i dobar deo publike žestoko zamera Jacksonu.

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...