•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Juan Antonio Bayona režira `A Monster Calls´

Reditelj Juan Antonio Bayona koji stoji iza filma Nemoguće (Lo imposible) režiraće adaptaciju dečjeg fantasy romana pod naslovom A Monster Calls. Ideju osmišljenu od strane britanske književnice Siobhan Dowd sproveo je u delo autor Patrick Ness i kreirao priču oko 13-godišnjeg dečaka Connora koji je, probudivši se, ugledao čudovište ispod svog prozora. Preminula književnica osmislila je ideju, likove i početak priče koju je nastavio i završio Ness.

Priču o dečaku koji se nosi s majčinom bolešću i nasiljem koje nad njim provode klinci iz škole begom u fantastični svet bajki i čudovišta prate mračne ilustracije Jima Kaya koji će dati svoj štih ilustriranjem svih nastavaka Harryja Pottera autorke J.K. Rowling. Producentica filma je Belén Atienza koja je producirala Panov labirint (El laberinto del fauno) i horor Sirotište (El orfanato) i dramu Nemoguće (Lo imposible), film koji je u Španiji na drugom mestu po zaradi i na kojem je radila s rediteljem Bayonom tako da ovo neće biti prva njihova saradnja. Bayon je komentarisao: „Neverovatno je velika čast preneti izvrsnu knjigu Patricka Nessa na platno i ne bih mogao odabrati bolje partnere koji će mi se pridružiti na ovom projektu. Nakon Sirotišta i Nemogućeg, A Monster Calls je savršeno zadnje poglavlje u trilogiji koja se bavi snažnom vezom između majke i deteta.“

Divljenje i poštovanje je obostrano pa je tako CEO Focus Featuresa, Peter Schlessel, izjavio: „Juan Antonio Bayona je reditelj čiji su pripovedni talenti i neverovatni vizuali uistinu specifični. Uspeva uhvatiti emocionalne istine u fantastičnim i zastrašujućim situacijama, što ga čini idealnim rediteljem koji će preneti ovaj uspešni roman široj publici.“ Konačni filmski proizvod stići će u bioskope 2016. godine kad ćemo otkriti o kakvom se čudovištu radi i šta je ono radilo ispod dečakovog prozora.

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...