•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Treća beogradska Zombi šetnja

Gotovo da nema perioda u godini, koji nije pogodan za dobar provod i druženje sa prijateljima. Međutim, mesec oktobar je posebno popularan među ljubiteljima i poštovaocima fantastike iz čitavog sveta. Naime, u ovom mesecu se širom sveta, prvenstveno zbog sve popularnijeg i masovnijeg obeležavanja Halloween-a, Noći veštica, održavaju brojni festivali i konvencije posvećene prvenstveno filmskoj i književnoj fantastici. Počev od 2003. godine, nezaobilazni deo „oktobarskog horor salona“, postala je sada već tradicionalna „šetnja zombija“. Kada je Srbija u pitanju, pomenuta manifestacija se održava u okviru Festivala srpskog filma fantastike. Ove godine se na ulicama Beograda po treći put prošetalo više od 300 maskiranih učesnika. Maske su delo tima od 40 profesionalnih šminkera.

Našminkani učesnici, među kojima je bilo najviše mladih i dece su u nedelju 26. oktobra od 16:15 prošetali trasom: Trg Nikole Pašića – Terazije – Stari dvor – Andrićev venac – Pionirski park – Narodna skupština Republike Srbije – Trg Nikole Pašića. Prisutne su na Trgu u zabavljali DJ-evi i bendovi Bricks and cans i dreDDup.

U okviru manifestacije održano je i takmičenje za najbolje maskirane i njihove kreatore. Žiri u sastavu Marko Dacić, predstavnik FOX-a, Svetlana Gutić, dvostruka pobednica Zombi šetnje i Maja Marić, predstavnica Kryolana, doneli su odluku da nagrada za Mister zombija pripadne Filipu Trajkovskom. Za misicu je proglašena Smiljka Sekulić, dok je Bojan Pavlović osvojio nagradu u kategoriji najbolje maske za malog zombija. Za najbolje šminkere ovogodišnje Zombi šetnje izabrani su Melina Drouvi, Andrija Ravas i Ana Radulović.

Ova manifestacija je zabavnog i humanitarnog karaktera i organizuje se sa ciljem da promoviše filmsku umetnost i kreativnost i upravo scenska maska i profesionalna filmska šminka je ono što ovaj festival čini jedinstvenim.

Darodavci nagrada za najbolje su: FOX international, Go2 Halloween 7, Darkwood, Veseli četvrtak, Conflux i Kryolan Srbija. Veliku zahvalnost Festival srpskog filma fantastike duguje: Guarani i Knjaz Milošu, štampariji Proof, studio Krater, Pekam trade-u, Rulea2times, Švajcarskoj ambasadi u Beogradu i klubu Sinerman, koji je obezbedio prostor za šminkanje svih učesnika.

Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu