•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Poslednji film Orsona Wellesa objavljuje se 2015.

Poslednji nedovršeni film američkog glumca, pisca i producenta Orsona Wellesa biće objavljen sledeće godine povodom obeležavanja stogodišnjice njegovog rođenja, objavio je filmski časopis Variety.

Welles je snimao film Druga strana vetra; između 1970. i 1976. ali nastavio je da radi na njemu do smrti 1985. Prava na film osigurala je kalifornijska produkcijska kuća Royal Road Entertainment, piše New York Times.

To predstavlja kraj duge pravne bitke oko prava u kojem je učestvovala i njegova kći koja je držala 1083 koluta filma u skladištu u Parizu. U pravnom sporu bili su i Wellesova partnerka Oja Kodar i jedna iransko-francuska produkcijska kuća.

Film će početi sa prikazivanjem 6. maja na Wellesov stoti rođendan, a u njemu glume John Huston, Susan Strasberg, Lilli Palmer, Dennis Hopper i Peter Bogdanovich.

Tema je proslava 70. rođendana filmskog reditelja Jakea Hannaforda kojeg igra John Huston i koji se pokušava vratiti na tržište filmske industrije.

Welles je Oscara za scenario osvojio 1942. za film Građanin Kane, a tokom života napisao je više od 50 scenarija za film i televiziju a režirao je i više od 40 filmova.

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...