•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Ekranizacija knjige 'Američki bogovi'

Britanski pisac s rezidencijom u SAD-u Neil Gaiman filmskoj publici je poznat po ekranizaciji vlastitih književnih dela Koralina i Zvezdana prašina. Osim što je obožavani savremeni autor naučnofantastičnih i fantastičnih romana, takođe je i pisac dečje književnosti i autor brojnih stripova. Kao scenarista poznat je publici preko pojedinih epizoda koje je pripremio za serije poput Doktora Whoa i Babilon 5.

Njegov roman Američki bogovi, nakon objavljivanja 2001. godine, osvojio je kultno sledbeništvo, a ujedno je osvojio nagrade Hugo i Nebula. Vesti o stvaranju televizijske serije prema romanu, koje su započele već 2011. godine, obradovale su mnoge obožavatelje. Iako je saradnja između HBO-a i Gaimana bila dogovorena i scenario za pilot epizodu spreman, serija je otkazana zato što su producenti smatrali kako ne mogu preneti roman na ekrane u svom punom sjaju.

Ipak, uprkos tome što je HBO odustao od produkcije, plan za stvaranje serije American Gods se nastavlja. Seriju je preuzela američka kablovska mreža Starz. Sam Gaiman je rekao kako je zadovoljan nastavkom produkcije, izjavivši kako će pažljivo birati ekipu koja će učestvuje u stvaranju serije kako ne bi izneverio svoje obožavatelje.

Kreatori serije su već izabrani pa će tako Bryan Fuller i Michael Green voditi projekat. Bryan Fuller, koji je radio na serijama Dodir života i smrti te Hannibal, i Michael Green, koji je pisao za seriju Heroji, za sada pripremaju novu pilot epizodu. Na objavu glumačke liste ili mogućih datuma premijere serije moraćemo još da sačekamo.

Serija će se, poput romana, usredotočiti na glavnog lika Shadowa, bivšeg kažnjenika koga misteriozni Wednesday unajmljuje za neobični posao koji graniči s nemogućim. Mesto radnje su Sjedinjene Američke Države, a radnja koja se odvija u današnjici prikazuje svet u kojem napušteni drevni bogovi šetaju zemljom u svome telesnom obliku i životare na ivicama društva. Bez ikakve ideje u šta ulazi, Shadow kreće na put koji će ga odvesti u središte velike bitke između napuštenih bogova i novih, uspinjućih bogova savremenog čoveka.

Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu