•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Noah (2014)

Noah je, žanrovski nešto što će naterati neke da se raduju, neke da se glasno, nadajmo se, imajući u vidu stanje bioskopa po Srbiji mole u sebi, a neke da budu beznadežno neutešni nakon filma. Mislim, pritom, na najmlađe. Čisto da budete upozoreni. Noah je prenešenje narativa u tešnji oblik, jedan sklad načinjen od legende, mita i kreacije.
Teško je odoleti ismevanju biblijskih motiva, jer film je, za ime Boga miloga, o Potopu, jednom jedinom, pa će hrpa trućala pokušavati da vam objasni o čemu se tu radi. O želji da se vrati umetnost, ili plemenitost, u mainstream holivudsko filmsko kazalište. Film ima odličan ritam, solidnu montažu i prepun je holivudskih doajena u jednom novom, amodernom ruhu. I brutalan je, na vrlo, vrlo slobodan način.
Na duže staze, nije verovatno da će se ovo proslaviti. Dramaturgija u delićima, neverovatna igra rečima koje baš i nema, i nedostatak intelektualne komponente. Ima ljudi koji će se naježiti, ali ih i nije briga za radnju i njen sklop. Ovo je još jedno popcorn iskustvo, ali nadprosečno u moru mediokriteta. Budimo realni. Šta se i izdvojilo u poslednjih par godina?
Ok, teško da će ovo zainteresovati mnogo hrišćana, ali blockbuster imamo. Još jedna Godzila? Daj to ovamo. Možda se disekcija i ne dogodi.
Autor: Ilija Đurđanović (Helly Cherry)
Žanr:akcija, avantura, drama
Godina:2014
Reziser:Darren Aronofsky
Scenario:Darren Aronofsky, Ari Handel
Uloge:Russell Crowe, Jennifer Connelly, Anthony Hopkins
Uzrast:PG-13
Award:11 nominacija
Box office:101.1M USD
Studio:Paramount Pictures, Regency Enterprises, Protozoa Pictures
Zemlja:United States
Website:www.facebook.com/Noah
Jezik:engleski
Trajanje:138 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...