•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Preminuo glumac Pavle Minčić

Pavle Minčić, poznati glumac, satiričar, humorista, pevač i pijanista preminuo je danas u 84. godini u Beogradu. Rođen je 16. juna 1931. godine u Beogradu, bio je pozorišni glumac, ali se oprobao i na filmu i radiju. Osnovnu školu, gimnaziju i Akademiju za pozorište, film, radio i televiziju završio je u klasi profesora Raše Plaovića.

U bogatoj glumačkoj karijeri ostvaro je zapažene uloge u komadima “Jaje”, “Olovka piše srcem”,”Tužna je nedelja”, “Revizor”, “Sponzor noćas mora pasti”.

Bio je prvi glumac u Beogradu koji je odigrao monodramu,Gogoljev komad “Dnevnik jednog ludaka”, Imao je nekoliko autorskih šou programa na televiziji kao što je “Godine prolaze vreme teče”. Svojim glumačkom snagom gospodario je scenom i osvajao publiku.

Penzionisan je nakon 40 godina rada u Narodnom pozorištu u Beogradu gde je ostvario više od 120 uloga. Neko je u to vreme zapisao da Narodno pozorište ima veliku, malu scenu i Pavla Minčića.

Dobio je mnoge nagrade (“Radoje Domanović”, “Zlatni ćuran”, “Zlatni Lovor” i druge) uključujući i plaketu „Branislav Nušić“ i „Zlatni beočug za životno delo“ za trajni doprinos kulturi. Bio je istaknuti član “Ošišanog ježa”.

Website:telegraf.rs
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...