•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Scorsese će producirati dokumentarac o Grateful Deadu

Legende psihodeličnog rocka The Grateful Dead pedesetu godišnjicu postojanja nameravaju obeležiti nizom projekata među kojima je najvažniji dokumentarac pod rediteljskom palicom Amira Bar-Leva, a koji će producirati poznati reditelj Martin Scorsese, piše Rolling Stone.

Dokumentarac će sadržati dosad neviđene arhivske snimke iz bendova sefa, nastupe uživo i nove intervjue s članovima grupe te s mnoštvom "likova i tipova iz Deadova svemira".

Grateful Dead su bili više od benda. Oni su bili svoja planeta nastanjen milionima vernih fanova. Srećan sam što će ovaj film biti snimljen i ponosan sam što sam deo toga, rekao je Scorsese.

Reditelj Bar-Lev dodao je da je prošlo deset godina otkako pokušava realizovati taj film te da je oduševljen što se to napokon događa.

Dugogodišnji šef arhive benda David Lemieux koji posebno bira koncerte za bootleg seriju Dave's Picks biće zadužen za muziku na filmu. Milione priča ispričano je o Grateful Deadu tokom godina. Smatrali smo da je obeležavanje pedesete godišnjice savršen trenutak da se ispriča naša priču, a Amir je savršena osoba da nam u tome pomogne. Suvišno je možda to i govoriti, ali neizmerno smo počašćeni saradnjom s Martinom Scorseseom, objavili su članovi Mickey Hart, Bill Kreutzmann, Phil Lesh i Bob Weir.

Scorsese trenutno radi na još nekoliko filmskih projekata vezanih uz svet muzike. U saradnji s Mickom Jaggerom i producentom serije "Porodica Soprano" Terenceom Winterom za HBO producira dramsku seriju smeštenu u rock'n'roll svet 1970-ih, a planira da režira i biografske filmove o Franku Sinatri i o Ramonesima.

Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...