•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Il postino (1994)

Massimo Troisi je jedan od najvećih Italijanskih komičara. Komičar inteligencije, komičar intelekta i komičar osjećanja koji je odbijao da govori italijanski. Koristio je svoj maternji, Napoletansi, ne dijalekt, već jezik. Kroz svakodnevne situacije, kopao je po duši gledalaca i prenosio im jednostavnost običnog čovjeka, sa dozom komedije svojstvene besmrtnim tragičarima i dramaturzima. Um i pamet običnog čovjeka, jezik i ekspresionizam sa prljavih Napuljskih kamenih pločnika gdje se pljuje, rađa, igra fudbal i umire. Njegova komedija je lišena licemjernosti i uštogljenosti falšeg „visokog“ društva. „Il Postino“ je njegov posljednji film i jedini koji ima nominaciju za oskara. Mnogi su se složili da je trebao dobiti ne samo zlatnu filmsku statuu, već mnogo više.

Pablo Neruda (Philippe Noirett) u izgnanstvu iz rodnog Čilea, udomljen je na jedno od mnogih zabačenih i skoro potpuno nepoznatih italijanskih ostrva u mediteranu. Lokalni poštar (Massimo Troisi) je očaran lirikom i figurom ovog čovjeka. Želi da ga Pablo Neruda nauči da piše pjesme, da ga nauči da se „izražava“, da osvoji srce djevojke koja drži seosku kafanicu (Maria Grazia Cucinotta). Sve ide punim jedrima, dok ustaljeni životni tok ponovo ne umješa svoje prste, do bolnog kraja punog lijepih uspomena.

Massimo Troisi je godinama bolovao od srca, i tokom snimanja filma, doktor mu je rekao da je njegovo stanje toliko odmaklo, da je transplantacija srca neminovna i hitna. Njegov odgovor je bio „Ne. Ovaj film želim da uradim sa svojim srcem“. „Na svu silu je htjeo da uradi ovaj film. I bilo mu je dozvoljeno, da se tako izrazim, jer je završio film u petak uveče, a otišao je u subotu poslije podne.“


Autor: Nikola Franquelli (Helly Cherry)

Žanr:biografski, komedija, drama
Godina:1994
Reziser:Michael Radford
Scenario:Antonio Skármeta, Furio Scarpelli
Uloge:Massimo Troisi, Philippe Noiret, Maria Grazia Cucinotta
Uzrast:PG
Award:Oscar, 28 nagrada i 15 nominacija
Box office:21.84M USD
Studio:Cecchi Gori Group Tiger Cinematografica, Penta Film, Esterno Mediterraneo Film
Zemlja:Italija
Website:www.miramax.com/movie/the-postman-il-postino
Jezik:italijanski
Trajanje:108 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...