•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Zwei Mütter (2013)

Katja (43) i Isabela (37) odluče da dobiju dete. Ovaj bračni par se slaže da ne žele da neko treći ima pravo glasa: one traže spermu, a ne oca. Kao i mnogi lezbejski parovi u Nemačkoj, one shvataju da je put do običnog deteta mnogo teži nego što misle: većina banki sperme i klinika za plodnost ne pružaju usluge homoseksualnim parovima iz zakonskih razloga. I kada napokon nađu doktora koji im ponudi vrlo skupe tretmane inseminacije, u narednim mesecima do oplodnje nikako da dođe. Katja želi da odustanu od tretmana, dok Isa pati sve više zbog neuspeha i loše finansijske situacije koja im preti. Međutim, ona ne može da odustane i nalazi trgovca koji prodaje aparate kojima se žene mogu same inseminirati kod kuće. Hiljade muškaraca nudi spermu u zamenu za novac na njegovoj veb stranici. Počinje kasting za potencijalnog donora, koji traje nekoliko napornih nedelja. Za ovo vreme, Katja otkriva da je Isa spremna i na to da odustane i od njihovog dogovora i veze da bi ispunila svoju želju da zatrudni. Kada konačno upoznaju 31-godišnjeg muškarca čija je šifra NAPRED ZA ZLATO, a koji je na ovaj način već postao otac dvadesetoro dece za tri godine i traži redovni kontakt sa detetom, Isa nastavlja po svome i ignoriše Katju. Napred Za Zlato ejakulira u posudu, a Katja u Isu ubrizgava belo zlato za kojim su toliko čeznule.

Žanr:drama
Godina:2013
Reziser:Anne Zohra Berrached
Scenario:Anne Zohra Berrached, Michael Glasauer
Uloge:Karina Plachetka, Sabine Wolf, Florian Weber
Award:dve nagrade i 3 nominacije
Studio:Filmakademie Baden-Württemberg, Das Kleine Fernsehspiel (ZDF)
Zemlja:Nemačka
Jezik:nemački
Trajanje:75 minuta
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...