•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Dan domaćeg filma u bioskopu 'Vilin Grad'

Dan domaćeg filma biće održan 4. marta u bioskopu «Vilin Grad» u Nišu sa početkom u 18 časova, a film koji će biti prikazan je «Drugi susret» Željka Mirkovića. Gost na projekciji biće autor filma, kao i glavni protogonista filma Zoltan Dani. Razgovor sa gostima nakon projekcije vodiće urednik filmskog programa Niškog kulturnog centra Dejan Dabić.

Film «Drugi susret» govori događaju iza kojeg stoje dva glavna aktera: pilot američke vojske i aviona Dale Zelko i raketaš koji je komandovao jedinicom koja ga je oborila - Zoltan Dani. U dvema zaraćenim armijama, radeći svoj posao, nijedan od njih dvojice nije ni znao da je američki pilot jugoslovenskog porekla, a jugoslovenski raketaš mađarskog. Posle 12 godina od ovog događaja dvojica junaka rešila su da se vide i upoznaju, te Dale Zelko dolazi u Srbiju da upozna Zoltana Danija i obiđe mesto na kome je njegov avion pao pre 12 godina. Film prati ponovni susret bivšeg američkog pilota i bivšeg jugoslovenskog raketaša.

Željko Mirković rođen je 1972. godine, a diplomirao je TV režiju na Akademiji umetnosti u Beogradu 1999. godine i postdiplomske studije završio je na ETMA (European Television Management Academy) u Strazburu, Francuska. Nagrađivani je reditelj i producent , vlasnik producentske kuće “Optimistic film”. Njegovi filmovi su prikazani na više od 200 međunarodnih filmskih festivala i emitovani na televizijama u Evropi, SAD i Aziji.

Dan domaćeg filma je program posvećen promociji domaćeg filmskog stvaralaštva koji se sastoji od besplatnih projekcija dokumentarnih filmova čiju je proizvodnju pomogao Filmski centar Srbije. Dan domaćeg filma održavaće se jednom mesečno u 11 gradova Srbije i tokom 12 meseci biće predstavljeno ukupno 14 filmskih ostvarenja domaćih autora. Filmovi koji će biti prikazani nisu imali široku bioskopsku distribuciju, a zaslužuju da budu viđeni od strane što brojnije publike. Nakon svake projekcije, gledaoci će imati priliku da razgovaraju sa nekim od članova autorskog tima.

Dan domaćeg filma je inicijativa koju je pokrenuo Filmski centar Srbije u saradnji sa Filmkulturom, organizacijom posvećenoj edukaciji u oblasti audiovizuelne kulture i umetnosti, koja za cilj ima obrazovanje i stimulaciju kritičkog mišljenja.

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...