•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Nagrada za Ničije dete na festivalu GoEast u Vizbadenu

Ničije dete, debitantski igrani film scenariste i reditelja Vuka Ršumovića, u produkciji Miše Mogorovića, koji se trenutno prikazuje u više od 30 bioskopa širom Srbije, dobio je na festivaluGoEast u Vizbadenu (22-28. april) glavnu nagradu žirija za najbolji film.

„Za film koji drži pažnju gledalaca moćnom pričom o dečaku koji je od životinje postao čovek dok se svet oko njega kreće u suprotnom smeru“, navodi se u obrazloženju žirija.

Pored glavne nagrade, poseban žiri televizije 3SAT, koji svake godine bira jedan film iz zvanične selekcije za koji otkupljuje televizijska prava za prikazivanje u Nemačkoj, odabrao je upravo „Ničije dete“.

U konkurenciji za nagrade festivala filmova iz Centralne i Istočne Evrope GoEast bilo je, između ostalih, i ostvarenje Andreja Končalovskog „Bele noći poštara Alekseja Trjapicina“, koje je na Filmskom festivalu u Veneciji nagrađeno Srebrnim lavom za najbolju režiju, ali i novi film Želimira Žilnika „Destinacija Serbistan“ koji je u Vizbadenu dobio nagradu Ministarstva inostranih poslova Nemačke za „umetničku originalnost koja stvara kulturnu raznolikost“ (Award of the Federal Foreign Office for Cultural Diversity).

Film „Ničije dete“osvojio je do sad ukupno 15 nagrada.

Film je na ovogodišnjem FEST-u osvojio čak četiri nagrade: Beogradskog pobednika za najbolji film u nacionalnoj selekciji, Denis Murić je osvojio nagradu za najboljeg domaćeg glumca, nagradu za najbolji film na FEST-u 2015 dodelio je FIPRESCI Srbija i nagradu Fondacije Nebojša Đukelić za najbolji film u regionu.

Pre FEST-a, film je dobio nagradu za najbolji film u selekciji New Voices/New Visions 26. izdanja Međunarodnog filmskog festivala u Palm Springsu (New Voices/New Visions Award), gde je imao 7. januara svoju severnoameričku premijeru (Palm Springs International Film Festival, 2-12. januar 2015. godine).

Film je baziran na čudesnoj istinitoj priči o divljem dečaku (u filmu ga igra Denis Murić) koga su sredinom osamdesetih godina prošlog veka lovci pronašli među vukovima u šumi u planinama Bosne i Hercegovine, nakon čega je poslat u Beograd u dom za nezbrinutu decu da se socializuje. Suprotno predviđanjima, dečak, koji nasumično dobija ime Haris Pućurica, počinje ubrzano da se razvija i sklapa prijateljstva…

U filmu igraju deca Denis Murić, Pavle Čemerikić, Isidora Janković i glumci Miloš Timotijević, Tihomir Stanić, Borka Tomović, Goran Šušljik, Zinaida Dedakin, Branka Šelić, Mihailo Laptošević, Draginja Voganjac, Marija Opsenica, Ljuba Todorović i Bora Nenić.

Scenario i režija – Vuk Ršumović. Direktor fotografije je Damjan Radovanović kome je ovo takođe prvi igrani film. Ostatak autorske ekipe čine: Jelena Sopić, scenograf; Maja Mirković, kostimograf; Mirko Bojović, montažer filma; Jura Ferina i Pavao Miholjević, kompozitori.

Preuzeto sa: Remix Press

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila