•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Pogledajte Viga Mortensena u filmu 'Daleko od ljudi'!

Film “Daleko od ljudi” (Loin des hommes) reditelja i scenariste Davida Oelhofena radnjom je smešten u kasne 50-e, u vreme Alžirskog rata. Oelhofen donosi priču o dva čoveka – učitelju francuskog jezika u jednom malom alžirskom selu i Muhamedu, lokalnom seljanu optuženom za ubistvo. Reditelj je inspiraciju za film preuzeo iz književnosti, tačnije kratke priče Albera Kamija “Gost”. Od 25. juna domaća publika biće u prilici da gleda u bioskopima Viga Mortensena i Reda Kateba.

Učitelj Daru (Vigo Mortensen) se oseća kao uljez dok tinja sukob između Alžiraca i Francuza. Poreklom je Španac i na taj način stranac je za obe strane, bez obzira što je rođen u Alžiru i što je služio u francuskoj vojsci. Njegovo zbližavanje sa Muhamedom (Reda Kateb), disidentom koga vodi na suđenje, odvija se u žiži oružanog sukoba i središte je radnje filma.Mortensena je zainteresovala priča koja nije bila ideološki ostrašćena, već govori o običnim ljudima i njihovoj želji da ne učestvuju u nasilju, iako se nalaze u njegovom centru.

Muziku za film “Daleko od ljudi” uradili su Nik Kejv i Voren Elis. Oelhofenu je bilo važno da muzika u filmu naglasi odnos glavnih junaka, a ne nasilje.

Film je snimljen sa budžetom od 7,7 miliona dolara na lokacijama u Maroku. U epizodnim ulogama pojavljuju se Đemel Barek, Vinsent Martin, Nikolas Žirard, Žan-Žerome Esposito i Hatim Sadiki.

“Daleko od ljudi” je premijeru imao prošle godine na Venecijanskom Filmskom Festivalu gde je i trijumfovao osvojivši tri nagrade! Nakon toga se našao na programu još nekih drugih filmskih festival, uključujući FEST.


Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...