•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Venecijanski pobednik 'Iz daleka' Lorenca Vigasa na 21. Festivalu autorskog filma

21. Festival autorskog filma, tradicionalna gradska manifestacija za ljubitelje filma i publiku koja želi da proširi svoje horizonte, ove godine se održava od 27. novembra do 6. decembra na više bioskopskih lokacija u Beogradu. Kultni filmski festival predstaviće publici zanimljive filmove koji pokazuju nove tokove u autorskom filmu.

U glavnom programu festivala naći će se ostvarenja sa prestižnih svetskih filmskih festivala. Raznovrstan program, predvodi pobednik 72. Međunarodnog filmskog festivala u Veneciji – debitantsko ostvarenje „Iz daleka” (Desde allá) venecuelanskog režisera Lorenca Vigasa. U fokusu filma je priča o prijateljstvu koje nastaje između predstavnika više klase Armanda i mladića sa problematičnom prošlošću.

Tradicija predstavljanja novih filmova reditelja koje publika festivala voli i odlično poznaje, nastavlja se i ove godine. Prvi u nizu potvrđenih filmova 21. Festivala autorskog filma je vanserijski dokumentarno-igrano-esejistički film „Frankofonija” Aleksandra Sokurova, koji donosi priču o Drugom svetskom ratu i ulasku fašista u Pariz.

Festival se održava na više lokacija u gradu: Domu omladine Beograda, Dvorani Kulturnog centra Beograda, Muzeju Jugoslovenske kinoteke (Kosovska 11) i Zgradi Jugoslovenske kinoteke (Uzun Mirkova 1), Domu kulture Studentski grad i bioskopu „Fontana“.

Ostvarenja koja će biti prikazana na 21. Festivalu autorskog filma drugačija su od većine filmova sa redovnog bioskopskog reperotoara – ne teže pukoj zabavi, već traganju za dubljom, istinitijom i kompleksnijom slikom današnjeg sveta i čoveka. Prateći program u Dvorani kulturnog centra Beograda je celina „Bande a part” u selekciji Vladimira Perišića.

Drugu godinu za redom, u okviru 21. Festivala autorskog filma održaće se edukativni program „Balkan Film Connection”, koji vodi reditelj Stefan Arsenijević. Program je namenjen studentima i mladim profesionalcima Jugoistočne Evrope, sastoji se iz niza radionica, predavanja, diskusija i projekcija, sa fokusom na proširivanje specifičnih praktičnih znanja vezanih za film, uspostavljanje čvršće saradnje mladih filmadžija u regionu i otvaranje ka međunarodnoj sceni.

Sve informacije o programu uskoro će se naći naći na sajtu festivala, na adresi www.faf.rs. Festivalske vesti je moguće pratiti i na FB stranici www.facebook.com/festivalautorskogfilma i Tviter nalogu @FAFBg.


Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...