•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Hit film u najavi - Zlatno doba srpskog Mančestera

'Slavujevo doba' koje se bavi Leskovcem između dva svetska rata sa najvećim zvezdama srpskog filma biće snimano idućeg leta.

Autori scenarija za film "Slavujevo doba", čija bi premijera trebalo da bude u novembru 2016, jesu novinar poreklom iz Leskovca Zvonimir Šimunec, pozorišni reditelj Kokan Mladenović, koji je trebalo i da režira film, ali se od toga odustalo, i Vladimir Antović.

Prilagođavanje scenarija lokalnom dijalektu radi leskovački književnik Dragan Radović.

Već je obavljen i izbor glumaca, pa će tako znamenite Leskovčane igrati beogradski glumci Ivan Bosiljčić, Sergej Trifunović, Viktor Savić, Miša Janketić, Vesna Trivalić, Sloboda Mićalović, Dragan Bjelogrlić, Milorad Mandić Manda, a od leskovačkih Maja Janković, Dragan Marjanović Boža, Ivan Janković i Jasna Radivojević.

Zasad se zna da će Janketić glumiti jednog od članova ugledne industrijske porodice Teokarović, a da se pregovara i sa Branimirom Brstinom i Lazarom Ristovskim.

Ime filma nosi naziv po Dragutinu - Dragi Slavuju, vlasniku kafane i prvog bioskopa u srpskom Mančesteru - Leskovcu, u kome se odvijao celokupni društveni život.

- Slavuj i njegova kafana i bioskop su samo okvir za priču o munjevitom privrednom i društvenom usponu Leskovca od 1918. do 1941. Biće tu i likovi kao što je Dragi Bure, leskovački ugostitelj koji je proslavio leskovački roštilj, predsednik opštine Mihajlo - Miče Babamilkić, koga su zvali "tatko na narod", industrijska porodica Teokarović i mnogi likovi iz naroda koji su ostali u sećanju - kaže Nebojša Kocić, gradski većnik zadužen za kulturu.

Film košta dva miliona evra, a grad je izdvojio 100.000 evra. Producenti filma su "Intermedia network" i "Soul ful film".

Pored igranog filma, u planu su i serija od 12 epizoda, koje će biti emitovane u proleće 2018. na RTS-u, zatim dokumentarni film, izložba i monografiju pod nazivom "Zlatno doba Leskovca".

Website:blic.rs
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...