•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Dokumentarac o Amy Winehouse dobitnik Evropske filmske nagrade

Kontroverzni dokumentarac o životu i smrti britanske pevačice Amy Winehouse osvojio je nagradu Evropske filmske akademije, čija je dodela održana na gala večeri u Berlinu.

Delo britanskog režisera Asifa Kapadija odnelo je nagradu u kategoriji "Najbolji dokumentarni film".

Ovaj film izazvao je burne reakcije kod publike, a otac preminule pevačice Mitch Winehouse osudio je dokumentarac obrazloživši da njegovu porodicu prikazuje u lošem svetlu. Podsećamo, ova nekada popularna r'n'b i soul pevačica umrla je od trovanja alkoholom 2011. godine, kada je imala samo 27 godina.

Kapadijevo ostvarenje prikazuje život pevačice, njene česte ekscese, buran život i depresiju kroz koju često prolaze slavni.

Što se tiče ostalih nagrada, najuspešniji film je bio "Mladost", koji potpisuje italijanski režiser Paolo Sorentino.

Michael Caine, koji tumači glavnog lika u ovom filmu, primio je nagradu za najboljeg glumca i nagradu za životno delo. Takođe, "Mladost" je Sorentinu donela nagradu najboljeg režisera.

Nagrada za najbolji scenario pripala je Grku Yorgosu Lanthimosu i njegovoj drami "Jastog" u kojoj su glavne likove tumačili Colin Farrell i Rachel Weisz.

Irski film "Pesma mora" odneo je nagradu za najbolji animirani film.

Evropska filmska akademija osnovana je 1988. godine i njen cilj je promovisanje filmskih ostvarenja celog područja Starog kontinenta.

Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu