•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

U 69. godini od raka preminuo Alan Rickman

Glumac Alan Rickman izgubio je borbu s rakom i preminuo u 69. godini u Londonu, javlja Independent.

Alan Rickman rođen je 1946. u Londonu u radničkoj porodici. Otac mu je preminuo jako rano i ostavio njegovu majku da se brine o četvoro dece.

Studirao je na umetničkom koledžu u Chelseau dok nije dobio stipendiju RADA-e koji je pohađao između 1972. i 1974. U tom periodu dobio je tri bitnije nagrade i od tada je stalan član britanske pozornice.

Nakon studija prelazi u pozorište gde učestvuje u par predstava od kojih mu je jedna donela i nominaciju za Tony nagradu 1987. Rickmanovi televizijski nastupi ostavili su ga u sećanju kao gospodina Slopea. U filmu Michael Collins sarađivao je sa Liamom Neesonom. Njegovi prvi bitniji filmski nastupi su u filmovima Razum i osećajnost i Istinski, ludo, duboko. U hollywoodskim filmovima uvek je glumio (glavnog) negativca (Hans Gruber u Umri muški i Šerif od Nottinghama u filmu Robin Hood: Princ lopova). U filmovima Dogma i Zapravo ljubav dokazao se i kao talenat za komediju. Rickman je takođe poznat i po pozajmljivanju glasova likovima (Marvin u filmu Vodič kroz galaksiju za autostopere i Joe u animiranom filmu Upomoć! Ja sam ribica!).

Ipak svetsku slavu Alanu Rickmanu doneo je serijal filmova u mladom čarobnjaku Harryju Potteru. U serijalu od 8 snimljenih filmova, Rickman igra ulogu jednog od najomraženijih profesora u knjizi – Severusa Snapea. Tu ulogu tumačio je u svih 8 snimljnih filmova.

Od njegovih novijih filmskih radova treba nabrojati Harry Potter i Red feniksa, Parfem: Istorija jednog ubice i Snežna pita. Važno je spomenuti da je Rickman igrao i neke slavne osobe kao što su Marko Antonije, Grigorije Rasputin i Éamon de Valera, a učestvovao je i u par mjuzikla.

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila