•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Immortals (2011)

Ja sam ubeđenja da prikaz o nekom filmu treba, pre svega, da piše onaj ko je naklonjen žanru, ili nekome od članova ekipe koji je učestvovao u tom projekatu. Ja u ovako nečemu ništa, ali apsolutno ništa ne mogu da nađem od upotrebne vrednosti za gledaoca osim gomile i gomile digitalnog nasilja i trećerazrednih efekata, već toliko puta odgledanih u tako poznatim mrkim i plavičastim nijansama koje podižu želudac gledaocu željnom nečeg što budi pozitivne emocije.

Redno je da kažem I neku o filmu, pa ‘ajde.

Ponovo je Grčka u modi, a ne samo u vestima ekonomije, i njene bogove Holivud sada zloupotrebljava u koktelu “300” i “Percy Jacksona.” Iskombinujte ta dva filma, sa hiljadama vojnika koji se stvaraju samo pritiskom na dirku tastature i eto vam filma. Na žalost, ničeg duhovitog nema u tome. Još tragičnije je što ovakav film pokušava da uzdigne priču na kvazi-pseudo-filozofskom nivou namenjenom uzrastu osmogodišnjeg deteta.

Reditelj Tarsem Singh ("The Fall," "The Cell") je nesposoban za bilo šta osim da mu slika filma bude kristalno jasna i namenjena publici ispod 13 godina. Sve nevažne kategorije su u prvom planu filma; kostim, dizajn, tehnologija, 3D. A opet, pejzaž filma je razočaravajuće ogoljeni digitalni dizajn, sa pustinjama toliko sličnim onim iz “300”, i mnogih video igrica, da bi mogle da idu na takmičenje nekakvog kviza sa pitanjem iz kojeg je filma ova pustinja?

A film nije samo siromašan, već je neverovatno isprazan I bezvazdušan. Kada kamera uhvati zrak sunca, on treba da nadahne gledaoca osećajem realnosti, ali kako kada je očito da je i to samo još jedan mučan specijalni digitani efekat, koji, ustvari, izazove upravo suprutan osećaj; lažira orkuženje glumaca podsećajući gledaoce da se ustvari ništa i ne dešava.

3D još više naglašava izveštačenost i digitalnost čitavog filma, a glumci se većim delom čine kao umetnuti u nekakvu nadrealnu stranu filma. Mogli su da igraju svoje scene i ispred kartonskih kulisa. Nikakve razlike ne bi bilo.

Zemlja koja ne dozvoljava da se pokaže nagi muškarac, ili međunožje devojke, a kamo li da se kažu reči “tucanje” ili “pizda”, gde umesto nekoliko slova stavlja zvezdice direktno sa njihove zastave, zato uživa, i smatra vrlo pohvalnim, da potencira na nasilju, doduše digitalnom, kakvo je prikazano u ovom b.e.s.m.i.s.l.e.n.o.m filmu i time hrani najnegativniju stranu deteta koje će odgledati ovako nešto. Ljudi nemaju da jedu u svetu, nemaju za najosnovije potrebe, krov nad glavom, bore se da im deca dožive kraj nedelje, a na ovako nešto potroši se 80 miliona dolara. Uvredljivo.

Lepo sam rekao na početku. O ovakvim filmovima treba da piše onaj koji ume da ih podnese. A siguran sam da takvih ima na hiljade, jer ne bi se našao na prvom mestu top liste, ali sam siguran da će i ta gomila koja pojuri da film odgleda, nakon odgledanog, reći, “pih, dosadno”, “šta je ovo, sve isto,” “jedva ga odgledah”, ali i da joj to neće biti nauk za sledeći digitalni film na koji će, ponovo, pohrliti i odgledati sa istim zaključcima. Ja zaista ne znam šta je više potrebno da ovakvi filmovi izgube pažnju? Ustvari, znam, ali bi moj komentar izazvao samo osećaj uvrede. A nećemo to. Ipak je ovo samo samo nepotreban film.

Žanr:Akcija
Godina:2011
Reziser:Tarsem Singh Dhandwar
Producent:Mark Canton, Ryan Kavanaugh, Gianni Nunnari
Scenario:Vlas Parlapanides, Charley Parlapanides
Uloge:Henry Cavill, Stephen Dorff, Luke Evans, Isabel Lucas, Kellan Lutz, Freida Pinto, Mickey Rourke
Uzrast:R
Studio:Universal Pictures
Zemlja:United States
Website:immortalsmovie.com/splash/index.html
Jezik:Engleski
Trajanje:110 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu