•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Dan 'Zone sumraka'

Ljubitelji „Zone sumraka“ širom sveta obeležavaju dan jedne od najpopularnijih naučno- fantastičnih TV serija, prvi put emitovane 1959. godine.Seriju je osmislio, napisao i učestvovao kao narator televizijski producent Rod Serling, a Zona sumraka bila je karakteristična po jezivoj muzici i misterioznim, neobjašnjivim pojavama, svaka epizoda sadržala je fantaziju, dramu, psihološku fikciju, naučnu fantastiku, napetost i užas.

Serija je premijerno prikazana 1. oktobra 1959, a do 1964. godine emitovano je 156 crno-belih epizoda, koje su za mnoge zaljubljenike bolje od epizoda u koloru, koje su se prikazivale od 1985. do 1989.godine.

U tom periodu Zone sumraka u boji, prikazano je 110 epizoda, a serija je startovala ponovo i 2002, ali ne sa velikim uspehom i svega je trajala 44 epizode.

Zona sumraka tokom godina stekla je veliku i odanu publiku, a glumačku karijeru u njoj počeli su i veoma poznati Bert Rejnolds, Leonard Nimoj, Vilijam Šatner.

Zanimljivo je da proglašeni Dan serije, 11. maj, nema nikakvo uporište u istorijatu serije, niti je vezan za rođenje ili smrt njenog autora, a na internetu postoji dosta predloga kako proslaviti dan Zone sumraka – gledati ponovo omiljene epizode, naći nekoga ko nikada nije gledao seriju i upoznati ga sa njom, igrati društvene igre i kvizove, a postoje i recepti za koktel Zona sumraka, dok je na velikom portalu Jahu, u čast serije, otvorena anketa „Koja je najbolja epizoda“.

Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...