•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

DʹnʹR INTRO – Prvi Festival muzičkog dokumentarnog filma DokʹnʹRitam u DKSG

Tokom juna u Domu kulture „Studentski grad“ na Novom Beogradu biće prikazano tri filma u okviru programa „DʹnʹR Intro“ kao uvod u prvi Festival muzičkog dokumentarnog filma DokʹnʹRitam koji će se održati od 23-26. juna u DKSG.

U ponedeljak 6. juna u 21 sat na Letnjoj pozornici biće prikazan film „20 dana na zemlji“ reditelja Ijana Forsajta i Džejn Polard.

Ova dokumentarno-fiktivna biografija rokenrol zvezde, muzičara, pesnika, pisca i scenariste Nika Kejva nije nastala slučajno. Ijan i Džejn prethodno su snimili seriju kratkih filmova (14 u trajanju od po 40 minuta) povodom reizdanja kompletnog opusa Nick Cave and The Bad Seeds. U njima bivši i sadašnji članovi benda, saradnici i kolege, kao i obožavaoci svih uzrasta, komentarišu omiljene pesme sa svih 14 studijskih albuma te grupe i značaj koji su one imale i imaju u njihovim životima, oživljavajući tako rečima sve inkarnacije jedne od najčudnijih ličnosti savremene svetske rok scene – Nika Kejva.

U sredu 8. juna u 21 sat u Velikoj sali DKSG biće prikazan film „Kad muzičari šokiraju“ u režiji Dubravka Jagatića.

Skandali na domaćoj rokenrol sceni, ljubavi, mržnje, u(z)roci, posledice, uloga medija u svemu tome. Radnja je smeštena na stejdževe i bekstejdževe jugoslovenske i hrvatske rok scene krajem prošlog veka. Od Satana Panonskog, preko Siniše Vuce, Dina Dvornika, Riblje čorbe ili Zabranjenog pušenja, pa do LET-a 3.

U ponedeljak 20. juna u 21 čas na Letnjoj pozornici biće prikazan film „Rock the Trumpet / Guča“ reditelja SaliSaliji - Sallinija.

Dokumentarni film o muzičkom festivalu u Guči, jednom od najdivljijih događaja te vrste u svetu. U filmu se pojavljuju Lazar Ristovski, Miroslav Ilić, Boban Marković, Dejan Petrović, Vladimir Đurić Đura i mnogi drugi.

Pod sloganom „Dokumenti našeg ritma“ na prvom Festivalu muzičkog dokumentarnog filma DokʹnʹRitam biće prikazana dokumentarna ostvarenja koja se bave različitim muzičkim žanrovima i autorima. U takmičarskom delu biće prikazani filmovi iz regiona, a u revijalnom delu moći će da se pogledaju aktuelni filmovi inostrane produkcije. U okviru festivala publiku očekuju dobri filmovi, koncerti, predstavljanje muzičkih knjiga, kao i zanimljivi gosti festivala.

Uskoro više informacija o programu festivala.

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...