•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Alatriste (2006)

Alatriste je plemeniti španski ratnik čije je avanture u svojim popularnim romanima opisao Arturo Peres-Reverte.

Hrabri vojnik, Alatriste vraća u Španiju kako bi održao obećanje dato prijatelju na samrti, a to je da će se brinuti o njegovom sinu i vaspitati ga da bude dobar ratnik. Međutim, Španija se promenila.

Vođena slabom rukom Filipa IV, koji ne uspeva da se izbori sa intrigama svojih korumpiranih velikodostojnika, Španija je sve siromašnija, a klasne razlike sve veće.

Alatriste želi da podigne dečaka u plemenitom duhu i sačuva svoju vezu sa popularnom glumicom u koju je beskrajno zaljubljen. U takvim burnim vremenima to nije nimalo lako.

Odvažni ratnik ima i dva opasna neprijtelja. Jedan je beskrupulozni italijanski mačevalac Malatesta, a drugi Luis Alkezar, čoveg koga Alatriste prezire.

Stvari se dodatno pogoršavaju kada se njegov štićenik zaljubi upravo u Alkezarovu kćerku. Ova raskošna istorijska drama Agustina Diasa Janesa, najskuplji je španski film do sada.

Žanr:avantura, drama, istorijski
Godina:2006
Reziser:Agustín Díaz Yanes
Scenario:Arturo Pérez-Reverte, Agustín Díaz Yanes
Uloge:Viggo Mortensen, Elena Anaya, Unax Ugalde
Award:4 nagrada, 20 nominacija
Studio:Estudios Picasso, Origen Producciones Cinematograficas S.A., NBC Universal Global Networks
Zemlja:Spain
Jezik:portugalski
Trajanje:145 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu