•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Do the Right Thing (1989)

Reditelj Spajk Li ponire u vrtlog rasnih i socijalnih problema, koristeći kao odskočnu dasku najtopliji dan u godini u jednom od bruklinskih blokova. Tri delatnosti dominiraju u bloku: radio-stanica, u kojoj pričljivi di-džejevi puštaju ploče koje život znače; trgovina u vlasništvu korejskog para; i Salova čuvena picerija, jedina belačka radnja u celom kraju.

Sal prodaje picu zajedno s dvojicom svojih sinova, ljubaznim Vitom i besnim rasistom Pinom. Sal ima još jednog zaposlenog, Mukija. Dvojica Mukijevih najboljih prijatelja su Radio Rahim, gromada od čoveka koji retko kad nešto govori, i voli da pušta pesmu „Bori se protiv moći“ grupe Pablik Enemi na svom ogromnom kasetofonu; i Pogubljeni, koji je dobio nadimak zbog naočara s ogromnom dioptrijom i navikom da često gubi živce.

Kad Pogubljeni primeti da se na Salovom Zidu slavnih, foto-galeriji poznatih Italoamerikanaca ne nalazi nijedna osoba tamne boje kože, zahteva da ga ceo komšiluk bojkotuje, i to u trenutku kad je napetost već dovoljno velika, što se na kraju završava tragično.

Žanr:drama
Godina:1989
Reziser:Spike Lee
Scenario:Spike Lee
Uloge: Danny Aiello, Ossie Davis, Ruby Dee
Uzrast:R
Award:Nominovan za 2 Oscara, 15 nagrada i 11 nominacija
Box office:27.5M USD
Studio: Bedford-Stuyvesant, Brooklyn, New York City, New York, USA
Zemlja:United States
Jezik:engleski
Trajanje:120 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...